ΑΘΗΝΑ
05:35
|
20.04.2024
Η συνάντηση ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο της αμερικανικής ηγεσίας, Τζεν Ψάκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στις 15 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον για να υπογραμμίσουν “τις βαθιές διμερείς σχέσεις” ανάμεσα στις δύο χώρες, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

“Οι ηγέτες θα συζητήσουν τη δέσμευσή τους στη στενή συνεργασία σε ένα φάσμα κοινών προκλήσεων, περιλαμβανομένων του τερματισμού της πανδημίας της Covid-19, της αντιμετώπισης της απειλής της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης της οικονομικής ευημερίας και της διεθνούς ασφάλειας με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας”, πρόσθεσε η Ψάκι.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά στη νοτιοδυτική Αγγλία. Αφότου ανέλαβε καθήκοντά του, ο Μπάιντεν έχει υποδεχθεί άλλους δύο παγκόσμιους ηγέτες, αυτούς της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. 

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα αποχωρήσει από την εξουσία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διατηρούσε ιδιαίτερα δύσκολες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα