ΑΘΗΝΑ
20:48
|
19.04.2024
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε από την Κίνα «συνεργασία» και «διαφάνεια» όσον αφορά την προέλευση της Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε σήμερα, Παρασκευή (11/6), από την Κίνα «συνεργασία» και «διαφάνεια» όσον αφορά την προέλευση της Covid-19, την ώρα που η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εξακριβώσει αν ο κορονοϊός θα μπορούσε να προέρχεται από ατύχημα σε κινεζικό εργαστήριο.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Γιανγκ Τζιεσί, ο Μπλίνκεν κάλεσε επίσης το Πεκίνο να «σταματήσει την εκστρατεία του της άσκησης πίεσης κατά της Ταϊβάν» και μίλησε για την «ανησυχία» των ΗΠΑ στο θέμα «της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που είναι σε εξέλιξη» και έχει στόχο, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, τους Ουιγούρους μουσουλμάνους της Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα έχει «φουντώσει» η συζήτηση για την πιθανότητα διαφυγής στελέχους του ιού από εργαστήριο από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν της Κίνας, την πιθανή συγκάλυψη του γεγονότος αλλά και της εμπλοκής αξιωματούχων της υγείας των ΗΠΑ  στη συγκάλυψη αυτή.

Ο Μπλίνκεν ζήτησε επίσης από το Πεκίνο να απελευθερώσει τους Αμερικανούς και Καναδούς πολίτες που «κρατούνται άδικα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα