ΑΘΗΝΑ
15:32
|
24.04.2024
Η Amazon βρίσκεται καθοδόν για να ξεπεράσει την Walmart ως ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής του 2022, σύμφωνα με έκθεση της J.P. Morgan.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Amazon βρίσκεται καθοδόν για να ξεπεράσει την Walmart ως ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής του 2022, σύμφωνα με έκθεση της J.P. Morgan.

Aνάμεσα στο 2014 και στο 2020, ο δείκτης GMV για τον συνολικό όγκο εμπορευμάτων της Amazon – αυξήθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό και από τις αμερικανικές προσαρμοσμένες λιανικές πωλήσεις και από το αμερικανικό ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με τους αναλυτές της γνωστής πολυεθνικής επενδυτικής τράπεζας.

Ούτε η Amazon, ούτε η Walmart ανακοινώνουν τον GMV στα τριμηνιαία αποτελέσματα τους, αλλά η J.P. Morgan εκτιμά πως ο GMV της Amazon αυξάνεται ταχύτερα από τον ανταγωνιστή της στην λιανική. Η J.P. Morgan εκτιμά πως αυξήθηκε 41% σε ετήσια βάση, στα 316 δισ. δολάρια, ενώ της Walmart αυξήθηκε μόλις 10% στα 439 δισ. δολάρια.

«Βασισμένοι σε τρέχουσες εκτιμήσεις, θεωρούμε πως η Amazon μπορεί να ξεπεράσει την Walmart και να γίνει ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής των ΗΠΑ μέσα στο 2022», έγραψαν οι αναλυτές της J.P. Morgan Κρίστοφερ Χόρβερς και Νταγκ Άνμουθ. 

Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε ραγδαία την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και σταθεροποίησε την κυριαρχία της Amazon στον χώρο της λιανικής. Οι καθηλωμένοι στο σπίτι καταναλωτές στράφηκαν προς την Amazon για μια πληθώρα προϊόντων από χαρτιά υγείας έως αθλητικό εξοπλισμό. Επίσης, βασίστηκαν στην Amazon για υπηρεσίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χρησιμοποιούσαν, όπως online παραδόσεις μπακαλικής.

Οι ενισχυμένες από την πανδημία πωλήσεις της Amazon την βοήθησαν να επεκτείνει το μερίδιο από την αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η JPMorgan εκτιμά πως η Amazon επέκτεινε το μερίδιο της αμερικανικής αγοράς στο 39% το 2020, αυξημένο από το 24% το 2014.

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα