ΑΘΗΝΑ
00:52
|
20.04.2024
Σε συνέντευξη στα παιδιά της Atraktos Kids ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως έχει εργαστεί 10 έτη και πως μικρός ήθελε να γίνει οδηγός τρένου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια διαφορετική συνέντευξη μακριά από την πολιτική και τις τρέχουσες εξελίξεις, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα παιδιά της Atraktos Kids και στην εκπομπή «Μεγάλες Κουβέντες».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στα ερωτήματα παιδιών της Atraktos Kids, μιας πρωτοβουλίας της Ατράκτου, στο πλαίσιο της εκπομπής επαγγελματικού και κοινωνικού προσανατολισμού «Μεγάλες Κουβέντες».

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα παιδικά του χρόνια, τις ανησυχίες του, τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του, τι θέλει να κάνει μετά το τέλος της πανδημίας, τι θα έκανε αν είχε τη δύναμη ενός υπερήρωα αλλά και τον εργασιακό του βίο…

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη απόφαση που πήρε μέχρι τώρα, το ότι «έπρεπε να τα κλείσουμε όλα για τον κορονοϊό» λέγοντας ότι ήταν πολύ δύσκολο να πρέπει να σταματήσουν στη χώρα να λειτουργούν τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του.

Επίσης κάλεσε για άλλη μια φορά τον κόσμο να εμβολιαστεί, αναφέροντας ως παράδειγμα την πολυομυελίτιδα από την οποία είχε προσβληθεί η μητέρα του, όταν δεν υπήρχαν εμβόλια.

Στο χαλαρότερο σκέλος της συνέντευξης ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως παιδί το όνειρό του ήταν να γίνει οδηγός τρένου ενώ δεν δίσταζε να τσακωθεί στο σχολείο όταν άκουγε συμμαθητές του να μιλούν αρνητικά για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά την εργασιακή του εμπειρία.

10 χρόνια εργασίας;

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως έχει εργαστεί ως τραπεζικό στέλεχος για δέκα ολόκληρα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το βιογραφικό του, καθώς πέρα από τρίμηνη πρακτική εξάσκηση στην τράπεζα Chase Investment ( Ιανουάριος – Μάρτιος 1992) και δύο χρόνια ως σύμβουλος στην εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών McKinsey (1995-1997) η επαγγελματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα σε θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών Alpha και Εθνική ξεκινά το 1997.

Έτσι, όταν μεταπηδά στην NBG Venture Capital το 1999 για να τελειώσει την πέραν της πολιτικής πορεία του το 2003 ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ξεπεράσει συνολικά τα 7 έτη εργασίας σε προνομιακό εργασιακό περιβάλλον, γεγονός που με τα μέχρι τώρα στοιχεία αμφισβητεί τα ίδια λεγόμενά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα