ΑΘΗΝΑ
14:03
|
01.06.2024
Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρινε το δικαστήριο Φλώρινας τον 45χρονο που επιτέθηκε στη ΔΟΥ Κοζάνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας η δίκη του 45χρονου, για την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με το kozanilife.gr, ο δράστης  κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του. Η πρόταση της Εισαγγελέως είναι ισόβια ποινή φυλάκισης για την κατηγορία της τετελεσμένης δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 15 χρόνια φυλάκισης για τις περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και δύο χρόνια για οπλοκατοχή.
 
Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος πέρσι τον Ιούλιο εισέβαλε στην εφορία Κοζάνης οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπά στα τυφλά όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν στο τμήμα Εισοδήματος. Αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα, ακινητοποιήθηκε και τελικά συνελήφθη, ωστόσο είχε προλάβει να τραυματίσει τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ μία υπάλληλος έχασε το μάτι της και οι άλλες δύο τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Και σήμερα, όπως και την περασμένη Δευτέρα, μόλις έφτασε στα δικαστήρια ο 45χρονος, δέχθηκε την οργή συγγενών και συναδέλφων των εφοριακών έξω από τα δικαστήρια της Φλώρινας.

Η υπάλληλος της Εφορίας Κοζάνης η οποία δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από το δράστη περιέγραψε τα όσα έζησα στο κτίριο της Εφορίας Κοζάνης. Ιδιαίτερα συγκινημένη η Δώρα Πλιατσίδου, η εφοριακός που έχασε το ένα της μάτι από την επίθεση (την οποία και δέχθηκε δεύτερη, αμέσως μετά τα χτυπήματα του δράστη στον άτυχο Πέτρο Ξανθόπουλο), κατέθεσε στο δικαστήριο πως «τον άκουσα να λέει πως είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά τώρα. Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος και τα χέρια μου να γλιστράνε από το αίμα».

Έντονα φορτισμένη συναισθηματικά εμφανίστηκε η Μαρία Μαστρανέστη, η έτερη εφοριακός που τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση του 45χρονου, η οποία επίσης τόνισε πως υπήρχε παντού η μυρωδιά του αίματος, ενώ ανέφερε πως «δεν έχω ακόμη επιστρέψει στο γραφείο. Η κόρη μου δε μου μιλούσε στην αρχή, γιατί έμαθε την αλήθεια, ενώ αρχικά ήθελα να την προστατέψω. Το μόνο που θέλω είναι να μην το ξαναδώ στη ζωή μου. Από τότε φοβάμαι όποιο βρίσκεται πίσω μου».

Η απολογία του δράστη δεν άφησε και πολλά περιθώρια για ευνοϊκότερες ποινές καθώς σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε ένα «παραλήρημα» κατά της πολιτείας, των θεσμών της και της αστυνομίας.

Ο ίδιος επέλεξε να μιλήσει με βάση κάποιες σημειώσεις που είχε κρατήσει σε τετράδιο και, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως προχώρησε στην πρωτοφανή αυτή πράξη επειδή στόχος του ήταν το ελληνικό κράτος.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων «το αποφάσισα την άλλη μέρα το πρωί και δεν ήξερα που ήταν η είσοδος… πήγα πήρα τα δικά μου εργαλεία τα δολοφονικά, πήρα και τσάντα με ένα χαρτί να φαίνεται ότι κάτι πήγα να κάνω.. έδωσα τα στοιχεία μου και ανέβηκα. Ήταν τυχαίο που πήγα εκεί απλά πήγα εκεί που δήλωσα ότι θα πάω. Αν ήταν κλειστή η εφορία θα πήγαινα στην περιφέρεια ή στα δικαστήρια»!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα