ΑΘΗΝΑ
09:08
|
17.10.2021
Καταγγελία της ΚΝΕ πως η κυβέρνηση ενθαρρύνει φαντάρους να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν,μετά τη θητεία, σαν "πανεπιστημιακή αστυνομία".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρή καταγγελία κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάνει η ΚΝΕ κατηγορώντας τους πως ενθαρρύνουν φαντάρους να υποβάλλουν αιτήσεις ώστε μετά τη θητεία τους να προσληφθούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση η οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ:

«Οι νέοι στρατευμένοι, συνολικά οι νέοι της χώρας μας, δεν έχουν καμία δουλειά να στελεχώσουν ένα μηχανισμό του κράτους που θα βρίσκεται ενάντια στα δικαιώματα των φοιτητών και των φοιτητριών, και για αυτό το λόγο έχει καταδικαστεί ήδη στη συνείδηση τους, όπως αποδείχθηκε από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών.

Δε θα δεχθούν να γίνουν όργανα καταστολής απέναντι στη συλλογική συζήτηση που διεξάγεται μέσα στα πανεπιστήμια και του αγώνα για το δικαίωμα στην ολοκληρωμένη μόρφωση.

Δε θα στραφούν ενάντια στους συναδέλφους, τους φίλους τους, στα ίδια τα δικαιώματά τους.

Δε θα υπερασπιστούν ‘το νόμο και την τάξη’ των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων που διαμορφώνουν το πανεπιστήμιο της αγοράς, με μοναδικό στόχο να είναι τα κέρδη τους ‘εντάξει’».

Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και συνολικά ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά»

Καταλήγει δε η ανακοίνωση με το ακόλουθο «υστερόγραφο»:

«ΥΓ: Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το παρόν και το μέλλον των νέων, ας αποσύρει τώρα το αντεργατικό έκτρωμα που τσακίζει τη ζωή όλων (νεότερων, παλαιότερων και μελλοντικών) των εργαζομένων και καταδικάζεται από την πλειοψηφία τους. Ας ανοίξει τα πανεπιστήμια, που τα διατηρεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο κλειστά, ας αυξήσει την σημερινή άθλια μηνιαία αποζημίωση των 8,62 ευρώ των φαντάρων, που δε φτάνει ούτε για μισό μπουκαλάκι νερό τη μέρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιατί η συμφωνία με τις ΗΠΑ πρέπει να αναιρεθεί

Εσωτερική έρευνα στο Facebook για λογοκρισία φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου

Η “γερμανική δεκαετία” τέλειωσε…

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ.Τσίπρα με τον δήμαρχο Ιθάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα