ΑΘΗΝΑ
10:39
|
19.04.2024
“Θλιβερή εξαίρεση” o σταθμός του Φαλήρου – Δεν τήρησε την προκηρυχθείσα απεργία στα ΜΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Βασίλη Παπαδρόσο, και τον δημοσιογράφο, Νίκο Υποφάντη, παραπέμπει η ΕΣΗΕΑ στο Πειθαρχικό της Συμβούλιο, καθώς δεν τήρησαν χθες την προκηρυχθείσα απεργία, ενώ ζητά τη διερεύνηση τυχόν άλλων υπευθύνων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης χαρακτήρισε θλιβερή εξαίρεση τον σταθμό του Φαλήρου. “Επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με ‘εκπομπή’ σήμερα το πρωί και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων. Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από τα αρμόδια όργανα” τονίζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης “ότι η ΕΣΗΕΑ δεν έχει δώσει οδηγία για απεργιακά δελτία όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν ‘ζωντανά’”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απεργία τα μέσα δεν μετέδιδαν ειδήσεις από τις 05.30 πμ. της Πέμπτης έως τις 05.30 πμ. της Παρασκευής, καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αντιτάχθηκαν στο κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Με ηχηρό “όχι” απάντησαν χθες Πέμπτη χιλιάδες εργαζόμενοι, ομοσπονδίες και σωματεία στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας για εφαρμογή του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στα νύχια της κυβέρνησης, εν όψει ευρωεκλογών

ΕΣΡ: Πρόστιμα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για σοβαρά παραπτώματα

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

O.J. Simpson: Ένα θύμα της Αμερικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα