ΑΘΗΝΑ
09:46
|
07.05.2024
Το ομοσπονδιακό συμβούλιο ενέκρινε προσωρινούς περιορισμούς στη χρήση του εναέριου χώρου από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιορισμοί θα επιβληθούν στον εναέριο χώρο της Γενεύης ενόψει της συνάντησης του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

“Το ομοσπονδιακό συμβούλιο ενέκρινε προσωρινούς περιορισμούς στη χρήση του εναέριου χώρου στη διάρκεια της συνόδου μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου του 2021 στη Γενεύη” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της Ελβετίας.

“Η χρήση του εναέριου χώρου στη ζώνη πάνω από την Place Des Nations θα είναι περιορισμένη από την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στις 08:00 τοπική ώρα μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 17:00 τοπική ώρα. Οι εμπορικές πτήσεις προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Γενεύης δεν θα επηρεαστούν από τον περιορισμό” διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η συνάντηση του Πούτιν με τον Μπάιντεν θα λάβει χώρα στην εμβληματική Villa La Grange στη Γενεύη.

Το Κρεμλίνο διευκρίνησε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με την στρατηγική σταθερότητα, την συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας, τις περιφερειακές συγκρούσεις καθώς επίσης την κατάσταση και τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης των ρώσοαμερικανικών σχέσεων.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του Πούτιν με τον Μπάιντεν από τότε που ο δεύτερος στέφθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίσκεψη στη Γενεύη θα είναι επίσης η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του Ρώσου προέδρου από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Πούτιν: Ορκίζεται Πρόεδρος για 5η φορά

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα