ΑΘΗΝΑ
07:42
|
03.05.2024
Το Πεκίνο ψήφισε χθες ένα νόμο για το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου στη νήσο Χαϊνάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πεκίνο ψήφισε χθες ένα νόμο για το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου στη νήσο Χαϊνάν, προχωρώντας σε όλες τις θεσμικές διευθετήσεις για την κατασκευή του λιμανιού σε κινεζικό νομοθετικό επίπεδο.   

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο νόμος που ψηφίστηκε θα προσφέρει μία συμπαγή νομοθετική βάση για τις εργασίες κατασκευής, διασφαλίζοντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας της, αλλά και η ανάπτυξη της Χαϊνάν βασίζονται στην τήρηση των νόμων.   

Ο νόμος διασφαλίζει ότι το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου στη Χαϊνάν  καλύπτει όλο το νησί, ενώ προβλέπει πολιτικές και συστήματα, σε βήματα και φάσεις επί τη βάσει της φιλελευθεροποίησης και της εξυπηρέτησης του εμπορίου, των επενδύσεων, της διασυνοριακής ροής κεφαλαίων, της εισόδου και της εξόδου των ανθρώπων, τωνμεταφορών, αλλά και της ασφαλούς ροής δεδομένων.   

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του νόμου, εντοπίζεται στο φυσικό περιβάλλον της Χαϊνάν, ενώ η οικονομική ανάπτυξη της αναφερόμενης νήσου δε θα πρέπει να γίνει σε βάρος του. Ο νόμος καθορίζει το πιο αυστηρό πλαίσιο οικολογικής και περιβαλλοντολογικής προστασίας, προβλέποντας την εφαρμογή ενός συστήματος βέτο μιας ψήφου για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ισόβια ευθύνη απέναντι στο νόμο, για την καταστροφή του οικολογικού περιβάλλοντος.   

Τον προηγούμενο Ιούνιο, η Κίνα δημοσιοποίησε ένα κεντρικό σχέδιο για τη μετατροπή της νήσου Χαϊνάν σε ένα λιμάνι ελεύθερου εμπορίου παγκόσμιας επιρροής, μέχρι τα μέσα του αιώνα.   

«Το νέο νομοθέτημα για το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου στη Χαϊνάν μετατρέπει τις αποφάσεις και τις σχετικές ρυθμίσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας σε νόμο. Η συνολική εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και η προώθηση της διακυβέρνησης επί τη βάσει του νόμου, είναι καθοριστικής σημασίας» δήλωσε ο Λιου Γουέι, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του 13ου Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα