ΑΘΗΝΑ
12:40
|
21.01.2022
Μια συνάντηση στο ρωσικό τουριστικό θέρετρο της Ανάπα στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Ανάπα στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου η Ρωσο-Ελληνική Συνάντηση των Πόλεων της Αρχαίας Κληρονομιάς. Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας 2021 και υποστηρίχθηκε από την ρωσική οργανωτική επιτροπή του Έτους Ιστορίας , τον ρωσικό Σύνδεσμο Φιλίας και Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου και τον ρωσικό οργανισμό Τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση επισήμαναν την ανάγκη να υπάρξει μία ευρεία συνεργασία μεταξύ των πόλεων πού έχουν αρχαία κληρονομιά, ιδιαίτερα στους τομείς τού τουρισμού και τού πολιτισμού μέσα από ουσιαστικές δράσεις πού θα αναδεικνύουν την μοναδικότητα κάθε πόλης αλλά και τούς ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς πού ενώνουν την Ρωσία και την Ελλάδα.

Ο πρέσβης Γκεόρκι Μουράντοφ, πρόεδρος τού ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας και Κύπρου και γνωστός ελληνιστής πρότεινε να δημιουργηθεί μία Διεθνή Ένωση Πόλεων Αρχαίας Κληρονομιάς για να διασφαλιστεί η διατήρηση των αρχαίων μνημείων αλλά και η αειφόρος ανάπτυξη των πόλεων.

Επίσης επισήμανε τη σημασία της οργάνωσης κοινών τουριστικών διαδρομών κατά μήκος του λεγόμενου “Χρυσού Δακτυλίου του Βασιλείου του Βοσπόρου’’ και των αρχαίων ελληνικών πόλεων.

Από την Ελλάδα ήταν παρόντες στην συνάντηση ο αντιπερειφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γρηγόρης Παπαμμανουήλ, εκπρόσωποι των Δήμων Κατερίνης, Λαγκαδά, Αβδήρων, Καλαμάτας, Αρχαίας Ολυμπίας και ο γενικός γραμματέας τού Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου Παύλος Χρήστου, ο οποίος τόνισε ότι η μετάδοση της ιστορικής μνήμης είναι μία συνεχής δυναμική διαδικασία.

Αρκετοί αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα έκαναν παρεμβάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας ελληνικής Γοργιππίας πού αποτελούσε μέρος τού Βασιλείου τού Βοσπόρου, ενώ παρακολούθησε την έναρξη τού πολιτιστικού φεστιβάλ “Οι αγώνες τού Βοσπόρου”. Επίσης συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς ποντιακής καταγωγής. Στην ευρύτερη περιοχή της Ανάπα μένουν περισσότεροι από 5.000 Έλληνες ομογενείς με πλούσια επιχειρηματική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Περικλής Γρύσπος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νew York Times: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν το φράγμα Τάμπκα στη Συρία

Διχασμένοι οι Σουηδοί για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Συντριπτικό προβάδισμα Λούλα στις δημοσκοπήσεις

AΣΟΕΕ: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα