ΑΘΗΝΑ
22:22
|
06.06.2023
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι καλωσορίζει τη δήλωση του ΝΑΤΟ που επιβεβαιώνει την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα τη Δευτέρα (14/6) ότι καλωσορίζει τη δήλωση του ΝΑΤΟ που επιβεβαιώνει την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.

Η κυβέρνηση του Ζελένσκι έχει παροτρύνει το ΝΑΤΟ να επιταχύνει την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία. Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε στο Reuters ότι ήθελε ένα ξεκάθαρο «ναι» ή «όχι» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την παροχή στην Ουκρανία ενός σχεδίου για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσαν ότι (η Ουκρανία) θα γίνει μέλος της Συμμαχίας & το #MAP είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας ένταξης», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως προ δύο ημερών οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη χορήγηση χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία σε μια χειρονομία που εκλήφθηκε ως ακόμη μια ένδειξη στήριξης του Κιέβου από την Ουάσιγκτον.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζελένσκι: Με πλημμύρες απειλούνται 80 περιοχές

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά

Κουτσούμπας: Δεν είναι πράσινος ο καπιταλισμός

Νίκη της Ν.Δ. βλέπει στις εκλογές ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα