ΑΘΗΝΑ
08:47
|
19.05.2024
Θετικό κλίμα φαίνεται πως επικράτησε και στη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε απόψε ότι ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον διαβεβαίωσε πως θέλει και αυτός να αποχωρήσουν οι ξένοι μισθοφόροι από το λιβυκό έδαφος το συντομότερο δυνατόν.

“Συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την απόσυρση (των ξένων μισθοφόρων). Όμως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς τους δύο. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επιβεβαίωσε στη συνάντησή μας την επιθυμία του να αποχωρήσουν από το λιβυκό έδαφος, όσο το δυνατόν συντομότερα, οι ξένοι μισθοφόροι, οι ξένοι μαχητές” είπε ο Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Αργότερα σε ανάρτηση που έκανε στο Τουίτερ σε σχέση με την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Ερντογάν διαπίστωσε πως οδήγησε σε “χρήσιμα συμπεράσματα” ενώ εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος για την τύχη του Γάλλου πολίτη, Φαμπιάν Αζολάι που καταδικάστηκε το 2017 από τουρκικό δικαστήριο σε 16 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση για αγορά ναρκωτικών μέσω Διαδικτύου.

Ο Μακρόν έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς οι σχέσεις του Παρισιού με την ’Αγκυρα επιδεινώθηκαν, σε μεγάλο βαθμό λόγω της κρίσης στη Λιβύη.

Η Τουρκία ανέπτυξε στρατό στη Λιβύη, με βάση το τουρκολιβυκό σύμφωνο που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2019 στέλνοντας πολλές χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα