ΑΘΗΝΑ
07:00
|
03.05.2024
Το αντιτορπιλικό Dena και το ναρκοθηρευτικό Shahin παρουσιάστηκαν τρεις ημέρες μετά τον περίπλου ιρανικών σκαφών στον Ατλαντικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο νέα πλοία προστέθηκαν στον πολεμικό στόλο του Ιράν, τα οποία παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στον Περσικό Κόλπο. Πρόκειται για το ιρανικής κατασκευής αντιτορπιλικό Dena και το ναρκοθηρευτικό Shahin. Η ναυπήγηση των δύο νέων πολεμικών πλοίων έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά τον πρώτο περίπλου ιρανικών πολεμικών σκαφών στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το “παρών” στην τελετή ένταξης των δύο πλοίων στο Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Αμίρ Χαταμί.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr αναφέρει ότι το αντιτορπιλικό Dena σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από ειδικούς εντός του υπουργείου Άμυνας και του γενικού Επιτελείου Στρατού. Το σκάφος Dena έχει βάρος μεγαλύτερο των 1.300 τόνων, μήκος 11 μέτρων και πλάτος 94 μέτρων. Είναι εξοπλισμένο με κανόνι χιλιοστών, τέσσερις πυραύλους τύπου Κρουζ, δύο εκτοξευτές τορπιλών και διαθέτει κατάστρωμα προσγείωσης και απογείωσης για ελικόπτερα.

Προ ημερών οι Ιρανοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πολεμικά τους σκάφη τον περίπλου της Αφρικής και να εισέλθουν στον Ατλαντικό Ωκεανό  όπως και τελικά κατάφεραν με μία φρεγάτα κλάσης Sahand συνοδευόμενη από ένα πλοίο υποστήριξης κλάσης Makran. Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν, χαρακτήρισε την ενέργεια της Τεχεράνης “άκρως ανησυχητική” καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταγώνου τα ιρανικά σκάφη φέρονταν να είχαν προορισμό… τη Βενεζουέλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα