ΑΘΗΝΑ
14:11
|
02.05.2024
Σάλος προκλήθηκε στο διαδίκτυο μετά τη νέα επική γκάφα του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπέρδεψε τη Συρία με τη Λιβύη...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλος προκλήθηκε για ακόμη μία φορά στο διαδίκτυο μετά τη νέα επική γκάφα του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπέρδεψε τη Συρία με τη Λιβύη, ισχυριζόμενος επιπλέον ότι η Ρωσία εμπλέκεται στη σύγκρουση στη Λιβύη.

Οι Συντηρητικοί Αμερικανοί από την πλευρά τους στηλίτευσαν τα νέα λάθη του Μπάιντεν, εκφράζοντας την απαισιοδοξία τους για τη ροπή του προς τις γκάφες και την έντονη ανησυχία τους για το αν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις των συνομιλιών του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει την συνάντησής τους την ερχόμενη Τετάρτη (16/6).

Οι γκάφες έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των των G7, την Κυριακή (13/06), κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε, όχι μία αλλά τρεις φορές, την αιματοβαμένη Συρία με την εξίσου ταλαιπωρημένη από τους εμφυλίους πολέμους Λιβύη.

“Μπορούμε να συνεργαστούμε με τη Ρωσία – για παράδειγμα, στη Λιβύη” είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα γίνει προκειμένου να ανοίξουν περάσματα για την παροχή επισιτιστικής και οικονομικής βοήθειας στη χώρα αλλά και για να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των προσφύγων.

Ωστόσο είναι γνωστό τοις πάσι, ότι τόσο η ασφαλής διέλευση των προσφύγων όσο και η επισιτιστική βοήθεια, είναι θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση στη Συρία και όχι με τη Λιβύη και ότι αν και η κυβέρνηση Ομπάμα παρενέβη στο εσωτερικό και των δύο κρατών, η Ρωσία ενεπλάκη μόνο στη Συρία υποστηρίζοντας την κυβέρνηση του Μπασάρ Άσαντ και χτυπώντας τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν κάλεσε τη Ρωσία να επενδύσει στη Λιβύη, ισχυριζόμενος πάλι ότι η Ρωσία συμμετείχε στον εμφύλιο της χώρας.

Τα νέα ολισθήματα του Τζο Μπάιντεν δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους χρήστες του Twitter, καθώς αρκετοί έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος αγνοεί σημαντικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, μπερδεύει συχνά ονόματα ή/και τοποθεσίες και ξεχνάει τα ονόματα των ίδιων του των αξιωματούχων -έχει πει τον Πούτιν, Κλούτιν, την Καμάλα Χάρις -“Πρόεδρο Χάρις”, το escalation” (“κλιμάκωση”), “vaccination” (“εμβολιασμός”) κ. ο.κ.

Ωστόσο, αυτό που ξέχασε να αναφέρει ο Τζο Μπάιντεν είναι ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αραβική Δημοκρατία δεν ζητήθηκε ούτε εγκρίθηκε από την επίσημη συριακή κυβέρνηση, γεγονός που την καθιστά σαφώς παράνομη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα