ΑΘΗΝΑ
08:05
|
24.09.2021
Ανέφερε ότι σε αντίθετη περίπτωση, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και στο επίπεδο του "πρώτου κύματος".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τουλάχιστον ακόμη έναν μήνα αναβάλλεται η επόμενη χαλάρωση των μέτρων για την Covid-19.

Αυτό ανακοίνωσε απόψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, επικαλούμενος την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της νέας παραλλαγής Δέλτα (λεγόμενης “ινδικής” μετάλλαξης).

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα χρησιμοποιηθεί για να ενταθεί το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού, εξηγώντας ότι «Πιστεύω το νέο άνοιγμα της οικονομίας αντί να γίνει στις 21 Ιουνίου θα γίνει στις 19 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, λόγω της κυκλοφορίας της παραλλαγής Δέλτα, αν δεν έκανε τίποτα, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και στο επίπεδο στο οποίο ήταν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Με βάση το σχέδιο που είχε ανακοινώσει ο Τζόνσον τον Φεβρουάριο, οι περισσότεροι περιορισμοί θα αίρονταν στις 21 Ιουνίου, θα άνοιγαν δηλαδή πλήρως οι παμπ, τα εστιατόρια, τα νάιτκλαμπ και άλλοι χώροι φιλοξενίας. Αυτό τώρα θα γίνει στις 19 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού προβλέπεται να επιταχυνθεί μειώνοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ της χορήγησης των δύο δόσεων, από τις 12 εβδομάδες που είναι σήμερα στις 8 για τα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών.

Η κατάσταση θα εξεταστεί και πάλι στις 28 Ιουνίου.

Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε ως απίθανο να χαλαρώσουν τα μέτρα πριν τις 19 Ιουλίου.

Το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία καταγράφηκαν 7.742 νέα κρούσματα της Covid-19 και τρεις θάνατοι.

Ο Τζονσον ανέφερε ότι τα κρούσματα αυξάνονται περίπου κατά 64% την εβδομάδα, με παράλληλη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Η παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, πιστεύεται ότι είναι κατά 60% πιο μεταδοτική από το προηγούμενο στέλεχος του νέου κορονοϊού που κυριαρχούσε μέχρι τώρα στη Βρετανία και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πλανήτης σε κίνδυνο

“Συγγνώμη” Ελπιδοφόρου, το ξανασκέφτεται ο Μητσοτάκης

Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος και αγωνιστής Σπύρος Δημητριάδης

Δεν θα μεταβεί στο Ground Zero αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα