ΑΘΗΝΑ
00:32
|
27.04.2024
Το ποίημα του Νίκου Γκάτσου και η έκθεση για την πανδημία και τους φόβους των νέων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάτω από ειδικές συνθήκες με μάσκες και self tests λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από το υπουργείο Παιδείας έγιναν γνωστά τα θέματα που έπεσαν στους φετινούς υποψηφίους στις Πανελλήνιες 2021. Δείτε τα θέματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου εδώ.

Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Το θέμα της έκθεσης ήταν “Ο κόσμος, οι προσδοκίες και οι φόβοι των νέων μετά την πανδημία”, ενώ το Γ’ θέμα για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων ήταν το ποίημα του Νίκου Γκάτσου “Στον Σείριο”.

Αύριο, Τρίτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. H συνέχεια τους μαθητές των Γενικών Λυκείων στις Πανελλήνιες 2021 θα δοθεί την Τετάρτη με Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στις Πανελλήνιες είναι η κατάθεση δυο μηχανογραφικών (για φοίτηση σε ΑΕΙ και Δημόσιο ΙΕΚ), η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα