ΑΘΗΝΑ
05:37
|
26.04.2024
Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το τι συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ζητά το Κίνημα Αλλαγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το τι συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

Σε σχετική ανακοίνωση του, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει σαφές σε όλους, ότι για να δώσει θετική ψήφο σε μια αναβαθμισμένη συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία, θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις από αυτήν, που θα αναιρούν την επιθετικότητα της και την αναθεωρητική της στρατηγική. Στην λογική ενός νέου Ελσίνκι.

Κάτι που δεν γνωρίζουμε αν έπραξε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μας αρκούν οι πομπώδεις διαρροές περί καλού κλίματος.

Ζητάμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς τα πολιτικά κόμματα για το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ. 

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες που ολοκληρώθηκε λίγο μετά της 18:00, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως το κλίμα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπήρξε θερμό και το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι «έσπασε ο πάγος» μεταξύ των δύο ανδρών, δίχως να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020 παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα