ΑΘΗΝΑ
23:33
|
19.10.2021
Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα διατήρησης και ενίσχυσης του θεσμού του σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο υπουργείο Εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον αγώνα των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας για να μην αποκοπεί η Επιθεώρηση Εργασίας από το υπουργείο στηρίζει το ΜέΡΑ25, απαιτώντας παράλληλα την αναβάθμιση και ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών (ΣΕΠΕ).

Το θέμα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας με αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από τη βουλεύτρια Α’ Ανατολικής Αττικής Μαρία Απατζίδη, την βουλεύτρια Α’ Αθήνας Αγγελική Αδαμοπούλου και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας «εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην αποψίλωση ουσιαστικά της Επιθεώρησης Εργασίας μέσα από μια δήθεν, ιδιότυπη, κατ’ επίφαση ανεξάρτητη αρχή – που μόνο ανεξάρτητη δεν θα είναι από την κυβερνητική παράταξη και τα συμφέροντα που την στηρίζουν – και ευρύτερα την αντίθεση τους στις αντιδραστικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου του κ. Χατζηδάκη».

Προσθέτει ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απεμπολήσει την πολιτική ευθύνη από τον έλεγχο και την προστασία της εργασίας που αντίκειται ακόμα και σε διεθνείς συμβάσεις.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 στην Α’ Αθήνας, Αγγελική Αδαμοπούλου, αναφέρθηκε στην αποποίηση της ευθύνης από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας και της πολιτείας σε σχέση με τις αρμοδιότητες του.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για τις “πιο καίριες αλλαγές” που επιφέρει το νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργού και επισήμανε πως οι προωθούμενες διατάξεις “αφαιρούν και τις τελευταίες ασφαλιστικές δικλίδες προστασίας των εργαζομένων”.

Η Απατζίδη έκανε επίσης λόγο για ένα νομοσχέδιο που δείχνει πως η κυβέρνηση “και δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και έχει δόλο να υποβαθμίσει την θέση των εργαζομένων” εξυπηρετώντας “συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερευνες FBI σε σπίτια Ρώσου δισεκατομμυριούχου

Εξώδικο στον ΑΝΤ1 για τη σύνδεση του ΠΑΟΚ με την Βουλγαρία

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση από τον Τσίπρα

“Αστραπές” Τραμπ για την “όμορφη” αγιοποίηση του Κόλιν Πάουελ από τα ΜΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα