ΑΘΗΝΑ
13:53
|
26.04.2024
Κάλεσμα σε απεργία και σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 και στις 17.00 απευθύνει το ΠΑΜΕ ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλατύ κάλεσμα για την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργία της 16ης Ιούνη απευθύνει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του για συμμετοχή σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης στις 10.30 πμ και στις 5.00 μ.μ. στο Σύνταγμα ζητώντας να παραλύσει η χώρα, “όλη τη μέρα” ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση σε υποχώρηση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει το αίτημά του για άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου επισημαίνοντας πως με την προηγούμενη απεργία της 10ης Ιούνη πήραν το μήνυμα όχι μόνον η κυβέρνηση αλλά και η μεγαλοεργοδοσία.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε κλάδο έκαναν φύλλο και φτερό την κυβερνητική προπαγάνδα, τις δικαστικές αποφάσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας και απέργησαν μαζικά.

Στις 16 Ιούνη συνεχίζουμε με νέα απεργία για να πεταχτεί το αντεργατικό έκτρωμα στα σκουπίδια!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ωρο!

Να μην επιτρέψουμε το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία με το αίσχος των ατομικών συμβάσεων!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως ποτέ δεν ήταν επιλογή των εργαζομένων τα εξαντλητικά ωράρια και οι μισθοί πείνας, οι ελεύθερες απολύσεις και η ανεργία.

“Η ανάγκη για επιβίωση ήταν πάντα το πιστόλι στο κρόταφο μας, που κρατούσαν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους για να μας εκμεταλλεύονται, για να θησαυρίζουν από το μόχθο και την εργασία μας” αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα