ΑΘΗΝΑ
17:30
|
17.06.2024
Αύριο Τετάρτη μαγνητοσκοπημένο βίντεο με την ιδρυτική διακήρυξη – “Η υποψηφιότητά μου ανοίγει προοπτικές”, είπε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ιδρυτική διακήρυξη για τη διεκδίκηση της προεδρία του Κινήματος Αλλαγής θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη ο Ανδρέας Λοβέρδος με μαγνητοσκοπημένο βίντεο, το οποίο θα προβληθεί στις 6 το απόγευμα.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας μιλώντας στο  
Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ανέφερε ότι “είναι μια φάση ανοιχτής διαβούλευσης έως τον Σεπτέμβριο που ανοίγει επίσημα ο προεκλογικός αγώνα. Καταγράφω όλες τις προτάσεις μου προς το εκλογικό σώμα, τα μέλη και στα στελέχη του κόμματος, προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες”. Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: “Περιμένω αντιδράσεις θετικές και αρνητικές, ώστε να ολοκληρώσω το κείμενο μου τον Σεπτέμβριο”.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι για το σκοπό αυτό θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι με την τακτική αυτή δημιουργεί “πολεμικό κλίμα” και “εσωστρέφεια”. “Εξωστρέφεια προκάλεσε η υποψηφιότητά μου και όχι το αντίθετο. Ο τεράστιος χώρος που εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ κλείστηκε σε ένα μικρό καβούκι και ασφυκτικά. Η υποψηφιότητά μου ανοίγει προοπτικές”, επισήμανε. Εξήγησε στη συνέχεια ότι στη διακήρυξή του θα υπάρχουν όλα τα θέματα: από την έννοια του πατριωτισμού μέχρι και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να βάλει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στο τραπέζι του εσωκομματικού διαλόγου.

Αναφορικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι. “Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε εντάσεις, κάτι που μας συμφέρει και τις δυο χώρες κυρίως για τα οικονομικά, καθώς και για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων όπως πέρυσι”, σχολίασε και πρόσθεσε ότι το σημαντικό θέμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ δεν ήταν τα ελληνοτουρκικά, αλλά οι σχέσεις της Δύσης με την Τουρκία, με την Ρωσία και κυρίως με την Κίνα.

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ στην κορυφή της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών

Κυπριακή καταγγελία στην Ε.Ε. για εικονικούς φοιτητές στα κατεχόμενα

Τη διάλυση 4 ταγμάτων της Χαμάς στη Ράφα λέει πως πέτυχε το Ισραήλ

ΗΠΑ: Πακέτο βοηθείας ύψους 1,4 δισ. ευρώ για τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα