ΑΘΗΝΑ
00:50
|
29.09.2024
Το εργοστάσιο ανήκει στον όμιλο Chemtool, θυγατρική της αμερικανικής Lubrizol, που διώκεται στην Γαλλία για την τεράστια πυρκαγιά της Ρουέν, τον Σεπτέμβριο 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ από την πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στο Ρόκτον, των κεντρικών ΗΠΑ.
Μάλιστα, η φωτιά προκάλεσε την εκκένωση της περιοχής γύρω από τη μονάδα, όπου σύννεφο μαύρου καπνού έφτασε σε ύψος άνω των εκατό μέτρων.

Το εργοστάσιο ανήκει στον όμιλο Chemtool, θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Lubrizol, που διώκεται στην Γαλλία για την τεράστια πυρκαγιά της Ρουέν, τον Σεπτέμβριο 2019, στην οποία κάηκαν 10.000 τόνοι χημικών προϊόντων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στην περιφέρεια του Ρόκτον, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από το Σικάγο και δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη έχει αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει την φωτιά ενώ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ορίσει πόσο χρόνο θα χρειασθεί για να τεθεί υπό έλεγχο.

Η Lubrizol ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές και τους ειδικούς για την παρακολούθηση της μόλυνσης του αέρα και των υδάτων του Rock River που διασχίζει την πόλη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Χιλή: Αστρονόμοι παρουσίασαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του Γαλαξία μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα