ΑΘΗΝΑ
13:07
|
20.04.2024
Το ΝΑΤΟ είναι "μήτρα” νέων αιματηρών επεμβάσεων και πολέμων" τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του με αφορμή τη ΝΑΤΟϊκή σύνοδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ και την προώθηση επικίνδυνων σχεδιασμών σε όλο τον πλανήτη σε βάρος των λαών και των γεωπολιτικών αντιπάλων του διαπιστώνει το ΚΚΕ με βάση το τελικό ανακοινωθέν και τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο 24ωρο κατά τη σύνοδο κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καταγγέλλεται η στάση της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τονίζεται δε πως το ΝΑΤΟ “δεν είναι “απάνεμο λιμάνι” και “δίχτυ προστασίας”, όπως επιδιώκουν να παραπλανήσουν το λαό, αλλά “μήτρα” νέων αιματηρών επεμβάσεων και πολέμων”.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

“Η “βαριά ατζέντα” της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ρίχνει απειλητικά πάνω στους λαούς τη σκιά των εγκληματικών σχεδίων, που συμφωνήθηκαν σε αυτή, με τη στρατηγική “ΝΑΤΟ 2030”.

Το ΝΑΤΟ επεκτείνει τη δράση του σε όλο τον πλανήτη, επικαλούμενο νέες απειλές, όπως με τις κυβερνοεπιθέσεις, τους λεγόμενους υβριδικούς πολέμους και με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής, με στόχο να κλιμακώσει τους επιθετικούς σχεδιασμούς του σε βάρος των λαών και των αντιπάλων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, της Κίνας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών, που εκτυλίσσονται στους κόλπους του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που υποκλίνονται στο ΝΑΤΟ, φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί με κριτήριο τα συμφέροντα της αστικής τάξης, σέρνουν τη χώρα στις “μυλόπετρες” των ανταγωνισμών, σε βάρος των συμφερόντων του λαού, της ειρήνης και της ασφάλειάς του.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι “απάνεμο λιμάνι” και “δίχτυ προστασίας”, όπως επιδιώκουν να παραπλανήσουν το λαό, αλλά “μήτρα” νέων αιματηρών επεμβάσεων και πολέμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα