ΑΘΗΝΑ
06:38
|
24.04.2024
Απέρριψε τα χρήματα του Mr. Facebook για τη χρήση του τραγουδιού του σε διαφημιστική εκστρατεία προώθησης του Instagram.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χαρακτηρίζοντας “ύπουλες και επιζήμιες” τις πρακτικές του Facebook, ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στον διευθύνοντα σύμβουλο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να χρησιμοποιήσει κάποιες από τις δημιουργίες του συγκροτήματος για να προωθήσει τα προϊόντα του.

Σε φόρουμ που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη υπέρ της αποφυλάκισης και της απονομής χάριτος στον συνιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο Ρότζερ Γουότερς δεν μάσησε τα λόγιά του. Κρατώντας ένα χαρτί ο Βρετανός μουσικός έδειξε στους παρισταμένους το υπέρογκο ποσό που του πρόσφερε ο Ζούκερμπεργκ για να χρησιμοποιήσει την κλασική επιτυχία του ’79 “Another Brick in the Wall” σε διαφημιστική εκστρατεία προώθησης του Instagram.

“Αυτό είναι το έγγραφο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς εμένα με το τεράστιο, πραγματικά τεράστιο ποσό χρημάτων και η απάντηση μου είναι ‘‘f**k you! No f**king way!”, είπε ο Γουότερς καταχειροκροτούμενος από το κοινό. Ο 77χρονος θρύλος της ροκ μουσικής εξήγησε ότι έφερε το έγγραφο αυτό στην εκδήλωση ως αποδεικτικό στοιχείο του πώς η εταιρεία του Ζούκερμπεργκ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί και να καταλάβει τα πάντα προς όφελός της.

“Επομένως εμείς που έχουμε κάποια δύναμη και προσωπικά έχω κάποια δύναμη σε ό,τι αφορά στα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών μου, η απάντησή μου στον Ζούκερμπεργκ είναι: δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε αυτή τη μ@λ@κ@α”, είπε ο Γουότερς. Ο μουσικός έκανε ιδιαίτερα αναφορά στο πόσο έχει λογοκρίνει το συγκεκριμένο μέσο, περιεχόμενο και αναρτήσεις που αφορούσαν τον αγώνα του Τζούλιαν Ασάνζ. “Δεν πρόκειται να επιτρέψω το τραγούδι μου να συμβάλλει στο να γίνει ακόμα πιο μεγάλο και ισχυρό το Facebook και το Instagram ώστε να συνεχίζουν να λογοκρίνουν όλους εμάς που είμαστε εδώ σήμερα για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον Ασάνζ”.  Ο Ρότζερ Γουότερς αποκάλεσε τον Ζούκερμπεργκ ένας από τους πιο “ισχυρούς ηλίθιους του κόσμου”.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα