ΑΘΗΝΑ
07:15
|
25.04.2024
Από απλή προειδοποίηση ή επιβολή προστίμου, μέχρι και με αποβολή από τη διοργάνωση κινδυνεύουν οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων που θα παραβιάσουν τα μέτρα κατά…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από απλή προειδοποίηση ή επιβολή προστίμου, μέχρι και με αποβολή από τη διοργάνωση κινδυνεύουν οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων που θα παραβιάσουν τα μέτρα κατά του κορoνοϊού.

Οι τιμωρίες αυτές αναφέρονται στο τρίτο και τελευταίο εγχειρίδιο των διοργανωτών, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Περιμένουμε από εσάς να σεβαστείτε τους κανόνες, αλλά αν δεν το κάνετε, θα μπορούσαν να σας επιβληθούν κυρώσεις», δήλωσε εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ο επιχειρησιακός διευθυντής των Αγώνων, Πιερ Ντικρέ.

Αν και οι πιθανές κυρώσεις ξεκινούν από προειδοποίηση ή πρόστιμο και φτάνουν μέχρι προσωρινή ή οριστική αποβολή από τους Αγώνες, δεν διευκρινίζεται σε ποιες παραβάσεις αντιστοιχεί κάθε ποινή. Η ΔΟΕ και οι διοργανωτές πρόκειται να συστήσουν ειδική πειθαρχική επιτροπή, επιφορτισμένη με το έργο να εξετάζει κάθε πιθανό ατόπημα και να αποφασίζει την ανάλογη τιμωρία.

Υπενθυμίζεται πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας, θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές από το εξωτερικό λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιαπωνία αλλά και για λόγους υγειονομικής ασφάλειας.

Προσφάτως η πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν καθόλου θεατές στις κερκίδες. Πολλές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τον περασμένο μήνα δείχνουν ότι η πλειονότητα των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της ακύρωσης ή αναβολής των Αγώνων λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα