ΑΘΗΝΑ
18:26
|
24.04.2024
Χιλιάδες κόσμου διαμαρτυρήθηκε έξω από το κτίριο της Βουλής, ζητώντας να μην ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που αναμένεται να κυρωθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, με χιλιάδες κόσμου να διαμαρτύρεται έξω από το κτίριο της Βουλής, ζητώντας έστω και τελευταία στιγμή να μην ψηφιστεί αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων, επαγγελματικών ενώσεων και η αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει ως «ταφόπλακα» του οκταώρου και πολλών άλλων κεκτημένων των προηγούμενων δεκαετιών.

«Να αποσυρθεί τώρα το τερατούργημα. Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα» και «Δεν ζητάμε πολλά-6ωρο-30ωρο σταθερό για δουλειά» είναι δύο χαρακτηριστικό σύνθηματα των διαδηλωτών.

Για το συλλαλητήριο στις 17:00 είχε απευθύνει κάλεσμα το ΠΑΜΕ ενώ στις 18:00 η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ και συμμετείχε μεταξύ άλλων και η Ένωση Λιμενεργατών.

Σημειώνεται, ότι το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Έτοιμο» να εισβάλει στη Ράφα το Ισραήλ

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα