ΑΘΗΝΑ
13:35
|
31.07.2021
Χιλιάδες κόσμου διαμαρτυρήθηκε έξω από το κτίριο της Βουλής, ζητώντας να μην ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που αναμένεται να κυρωθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, με χιλιάδες κόσμου να διαμαρτύρεται έξω από το κτίριο της Βουλής, ζητώντας έστω και τελευταία στιγμή να μην ψηφιστεί αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων, επαγγελματικών ενώσεων και η αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει ως «ταφόπλακα» του οκταώρου και πολλών άλλων κεκτημένων των προηγούμενων δεκαετιών.

«Να αποσυρθεί τώρα το τερατούργημα. Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα» και «Δεν ζητάμε πολλά-6ωρο-30ωρο σταθερό για δουλειά» είναι δύο χαρακτηριστικό σύνθηματα των διαδηλωτών.

Για το συλλαλητήριο στις 17:00 είχε απευθύνει κάλεσμα το ΠΑΜΕ ενώ στις 18:00 η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ και συμμετείχε μεταξύ άλλων και η Ένωση Λιμενεργατών.

Σημειώνεται, ότι το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση σωματείων στο υπουργείο Υγείας – «Δώστε λεφτά για την υγεία»

Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική η κινητοποίηση συνδικάτων και σωματείων με αιτήματα την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας από την πανδημία και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σχιστό: Δυναμική παρουσία αλληλέγγυων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο πρόσφυγα (φωτό/video)

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας δυναμικό παρών πέραν της ΚΕΕΡΦΑ έδωσαν μέλη της συλλογικότητας «Συνέλευση Χαϊδαρίου ''Πέρα από το ποτάμι''» αλλά και ανένταχτοι αλληλέγγυοι και αντιρατσιστές.
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: H κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

ΚΙΝΑΛ: Αυξήσεις σε βασικά προϊόντα εξανεμίζουν την αύξηση-κοροϊδία των 13 ευρώ μικτά το μήνα

Διαδηλώσεις και κατηγορίες σε βάρος της στρατιωτικής χούντας στη Μιανμάρ

Τυνησία: Ο πρόεδρος Σάγεντ δηλώνει ότι δεν θα μετατραπεί σε δικτάτορα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα