ΑΘΗΝΑ
07:15
|
26.04.2024
Να ξεπλύνει τις πολυετείς επεμβάσεις των ΗΠΑ με "ανθρωπιστική βοήθεια" επιχειρεί ο Μπλίνκεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την χορήγηση έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας 407 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βενεζουέλα για την “αντιμετώπιση της περιφερειακής κρίσης” ανακοίνωσε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι αφενός θα δοθούν 251 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή τροφίμων, νερού, ιατρικής και άλλης επείγουσας βοήθειας, μέσω της “Υπηρεσίας Διεθνούς ανάπτυξης” των ΗΠΑ (USAID) και αφετέρου άλλα 156 εκατομμύρια δολάρια μέσω του Γραφείου του Στέιτ Ντηπάρτμεντ για τη Μετανάστευση, τους Πρόσφυγες και Εκτοπισμένους.

Βέβαια στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντηπάρμεντ παραλείπεται ο πολυετής βρώμικος ρόλος των ΗΠΑ στην πρόκληση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Βενεζουέλα καθώς η βοήθεια γίνεται με την προσδοκία πως θα “ξεπλυθούν” εν μέρει οι πολυετείς εγκληματικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ δίνεται έμφαση στην πανδημία παρουσιάζοντάς την σαν βασικό παράγοντα-καταλύτη “που επιδείνωσε την προηγούμενη πολιτική και οικονομική κρίση.

Αναφέρεται δε στην ίδια ανακοίνωση πως η κρίση “ανάγκασε 5,6 εκατ. Βενεζουελάνους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους αφήνοντας πάνω από 7 εκατομμύρια άλλους σε επείγουσα ανθρωπιστική” κατάσταση.

“Βοήθεια” και από την ΕΕ

Νωρίτερα σήμερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ ανακοίνωσε την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, ύψους 147 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα