ΑΘΗΝΑ
08:38
|
25.04.2024
Ο 35χρονος Ισπανός τενίστας “άκουσε το σώμα του”, όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτησή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κορυφαίος αθλητής του τένις Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε προ ολίγου ότι αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Γουίμπλεντον αλλά και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 35χρονος Ισπανός, ο οποίος είχε κερδίσει τους τελευταίους δύο τίτλους στο αγγλικό τουρνουά το 2010, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι “δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά άκουσα το σώμα μου”.

Αναλυτικά ο Ναδάλ έγραψε στο Twiiter: “Γεια σας, έχω αποφασίσει να μην συμμετέχω στο φετινό Γουίμπλεντον και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Δεν είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά αφού ‘άκουσα’ το σώμα μου και το συζήτησα με την ομάδα του, κατάλαβα ότι είναι η σωστή απόφαση. Στόχος είναι επεκτείνω την καριέρα μου και να συνεχίσω να κάνω ότι με κάνει χαρούμενο. Κι αυτό είναι το να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να συνεχίσω να μάχομαι για τους επαγγελματικούς και προσωπικούς μου στόχους στο ανώτατο επίπεδου. Το γεγονός ότι μεσολαβούν μόνο δύο εβδομάδες ανάμεσα στο Ρολάν Γκαρός και στο Γουίμπλεντον δεν το κάνει πιο εύκολο για το κορμί μου για να ανακάμψει, μετά από την απαιτητική σεζόν στα κορτς. Έχουν περάσει δύο μήνες τεράστιας προσπάθειας και η απόφαση που παίρνω έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. Η πρόληψη είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, για να μπορώ να συνεχίσω να μάχομαι στο υψηλότερο επίπεδο και για τίτλους. Θέλω να στείλω ένα ειδικό μήνυμα σε όλους τους φανς μου ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα σε αυτούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία. Οι Ολυμπιακοί αγώνες πάντα σήμαιναν πολλά για εμένα και ανέκαθεν ήταν η προτεραιότητά μου. Ως άνθρωπος του αθλητισμού βρήκα το πνεύμα που κάθε άνθρωπος του αθλητισμού στον κόσμο ψάχνει. Είχα την ευκαιρία να ζήσω τρεις Ολυμπιάδες και είχα την τιμή να είμαι ο σημαιοφόρος για την πατρίδα μου”.

Ο Ναδάλ έχει στεφθεί δύο φορές Ολυμπιονίκης. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μονό των ανδρών στο Πεκίνο το 2008 και στο διπλό ανδρών μαζί με τον Μαρκ Λόπεθ το 2016 στο Ρίο. Πριν από μία εβδομάδα στο τουρνουά του Ρολάν Γκαρός ο Ράφα αποκλείστηκε στον δεύτερο ημιτελικό θρίλερ της διοργάνωσης από τον Νόβαλ Τζόκοβιτς, σε μια αναμέτρηση θρίλερ αλλά και διαφήμιση για το άθλημα. Ο Σέρβος κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα νέων Youth League

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα