ΑΘΗΝΑ
09:32
|
28.09.2024
Ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για «ανόητες δικαιολογίες» αναφερόμενος στην άρνηση δύο φαρμακευτικών συλλόγων να διαθέτουν τα self-test.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από  σούπερ μάρκετ θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν τα sel-test σε Αχαϊα και Αττική, για το τρίμηνο Ιούλιο- Αύγουστο και Σεπτέμβριο,όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κονοτζομάνης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της άρνησης των δύο φαρμακευτικών συλλόγων των παραπάνω περιοχών να συνεχίσουν να τα διαθέτουν. 

Αρχικά ο υπουργός επισήμανε: «Μέχρι χθες, 16 Ιουνίου, 10.349 φαρμακεία έχουν διαθέσει 29.936.721 self test σε πολίτες ενώ 102 φαρμακαποθήκες έχουν διεκπεραιώσει ​236.878 αποστολές τεστ. Ειδικότερα, χθες 8.897 φαρμακεία διέθεσαν 431.445 self-Test σε πολίτες. Για μία ακόμη φορά θέλω να επισημάνω τη σπουδαιότητα του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self tests σε ομάδες του πληθυσμού.»

«Καταδεικνύεται καθημερινά ότι τα self test συνέβαλαν στον έλεγχο της διασποράς και μετάδοσης του κορωνοϊού και επιτεύχθηκε νωρίτερα και με ασφάλεια η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι, τον μήνα Μάιο το 38% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αφορούσαν επιβεβαιωμένους ελέγχους από self test ενώ για τον μήνα Ιούνιο μέχρι σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 57%. Από τις 12 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία εφαρμόστηκε το μέτρο των self test μέχρι σήμερα, 33.984 θετικά κρούσματα καταγράφηκαν κατόπιν επανελέγχων από self test» συνέχισε.

Ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για «ανόητες δικαιολογίες» αναφερόμενος στην άρνηση των φαρμακευτικών συλλόγων Αχαϊας και Αττικής, ενώ είπε πως αναμένεται η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πως ελπίζει να απαντήσουν θετικά.

«Όσα φαρμακεία στην Αχαΐα θέλουν να συνεχίσουν να διαθέτουν τα self test, θα μπορούν να το κάνουν» συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης ότι ζητήθηκε ήδη από φαρμακοποιούς και φαρμακαποθήκες να συνεχίσουν τη διανομή. Οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών δέχτηκαν ενώ θα απαντήσουν εφόσον θέσουν το θέμα στο ΔΣ τους οι φαρμακοποιοί.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει και το επόμενο δίμηνο τη διανομή των test σε συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού: δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε εργαζόμενους της εστίασης και στους 18-30 με εξαίρεση τους εμβολιασμένους», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός. που υπογράμμισε στην κατάληξη της ομιλίας του την σπουδαιότητα του εν λόγω προγράμματος.

Πηγές: Ναυτεμπορική, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Πυραυλική απάντηση στα ισραηλινά αεροπορικά χτυπήματα

«Το Μελάνωμα της Κύπρου»: Ιστορία του παρόντος και του μέλλοντος

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα