ΑΘΗΝΑ
04:27
|
20.04.2024
Ως "μάλλον θετική" αξιολογεί το Κρεμλίνο τη χθεσινή συνάντηση στη Γενεύη μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως “μάλλον θετική” αξιολογεί το Κρεμλίνο τη χθεσινή συνάντηση στη Γενεύη μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν.

“Από την από την αρχή, προειδοποιούσαμε να μην υπάρχουν υπερβολικές προσδοκίες από τη σύνοδο κορυφής, αλλά τώρα μπορούμε να πούμε, βάσει της εκτίμησης του προέδρου καταρχάς, ότι (η συνάντηση) ήταν μάλλον θετική” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας Echo.

“Φυσικά, έχουμε διαφορές στη Λευκορωσία. […] Σημειώθηκε ότι αυτό είναι το θέμα στο οποίο ίσως δεν πρέπει καν να προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα, καθώς αυτό είναι αδύνατο” πρόσθεσε επιβεβαιώνοντας ότι οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν ότι διαφωνούν στο ζήτημα της Λευκορωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ, “κατά περίεργο τρόπο” κατανοούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στις συμφωνίες του Μινσκ.

Σχετικά με την προβληματική της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης θα μπορούσε να αποκατασταθεί, επισημαίνοντας την πρόσφατη θετική δυναμική.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Αλεξέι Ναβάλνι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη λίστα μιας πιθανής ανταλλαγής κρατουμένων, ο Πεσκόφ απάντησε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί ξαφνικά ότι ο Ναβάλνι είναι πολίτης των ΗΠΑ και εργάζεται για τις υπηρεσίες τους.

Τέλος σημείωσε πως ο Ρώσος Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ είναι πιθανό να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον τις επόμενες ημέρες τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν προέβαλαν καμία κατηγορία εναντίον της Ρωσίας πριν και κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, κάτι που ερμηνεύθηκε ως θετική ένδειξη από το Κρεμλίνο.

Πηγή: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα