ΑΘΗΝΑ
21:11
|
05.10.2024
Σε Αριζόνα και Νεβάδα τα θερμόμετρα δείχνουν τουλάχιστον 50 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρότερο αναμένεται τις επόμενες λίγες μέρες το κύμα καύσωνα που ζεματάει τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Το κύμα καύσωνα που “ξεδιπλώνεται” από την αρχή της βδομάδας αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο δίνοντας σε εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες μία γερή γεύση κλιματικής αλλαγής στην…πράξη.

Heat Wave 2011: Texas to Chicago Prepare to Roast; Temperatures Reach  Triple Digits Video - ABC News

Πιο άσχημα αναμένεται να ψηθούν περίπου 40.000.000 κάτοικοι σε Νεβάδα και Αριζόνα, που γνωρίζουν παράλληλα την χειρότερη περίοδο ξηρασίας εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Dry cracked earth is visible along the banks of Phoenix Lake on April 21, 2021 in Ross, California.

Οι θερμοκρασίες υπό σκιά σε πολλές περιοχές των δύο πολιτειών αναμένεται να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 51 βαθμούς Κελσίου.

Σε καυτό ταψί θα χορέψουν και οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας και του Τέξας καθώς εκεί τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν τουλάχιστον σαραντάρια.

People view the sun set as a child drinks from a water bottle on June 15, 2021 in Los Angeles, California as temperatures soar in an early-season heatwave.

Οι αρχές στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν απευθύνει έκκληση για περιορισμό στην κατανάλωση ρεύματος καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο συχνών διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

The two Arizona Intake Towers are shown at the Hoover Dam on June 15, 2021 in the Lake Mead National Recreation Area, Arizona.

Στο δε Τέξας που τον περασμένο χειμώνα υπέφερε από δριμύτατο ψύχος και πάγο, η κατάσταση αναμένεται ιδιαίτερα επικίνδυνη από την “ανάποδη”. Όσοι γλίτωσαν το χειμωνιάτικο πάγωμα, τώρα αναμένεται να ζεματιστούν από τον καύσωνα.

Texas' ERCOT Seeing 'Very Concerning' Power Plant Outages Amid Heat Wave

Παράλληλα με τον κίνδυνο γενικευμένων διακοπών στην ηλεκτροδότηση είναι ορατός ο κίνδυνος ανεξέλεκτων πυρκαγιών.

Την περίοδο αυτή που οι περισσότερες δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ μετατρέπονται σε καμίνι, έχουν ήδη ξεσπάσει από την αρχή της βδομάδας πάνω από 33 πυρκαγιές, έχοντας αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα αγροτικών και δασικών εκτάσεων.

San Francisco Bay Area wildfire updates: 3 more bodies located in rubble of  Northern California fire, death toll rises to 22 - ABC7 San Francisco

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα μελέτη δίνει περισσότερα στοιχεία για τον αφανισμό των δεινοσαύρων

James Webb: Νέες χημικές ανακαλύψεις στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Πλούτωνα

Από μήνας πλημμυρών, μήνας πυρκαγιών ο φετινός Σεπτέμβρης-Αυξήθηκαν κατά 11% τα πύρινα μέτωπα

Επιστήμονας προβλέπει το χρονοδιάγραμμα διαστημικών ταξιδιών…σε γαλαξίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα