ΑΘΗΝΑ
21:13
|
06.06.2023
Ο γερμανικός πόλεμος εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης ήταν δολοφονική βαρβαρότητα παραδέχθηκε ο Γερμανός πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκάλεσε η αποψινή ομιλία του Γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Στανμάγιερ στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Γερμανορωσικό Μουσείο στο Βερολίνο.

Ογδόντα χρόνια μετά τη γερμανική επίθεση στη Σοβιετική Ένωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακή Δημοκρατίας της Γερμανίας υπενθύμισε τα δεινά που προκάλεσε η επίθεση στον ρωσικό λαό ομολογώντας:

«Ο γερμανικός πόλεμος εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης ήταν δολοφονική βαρβαρότητα».

Ο Στανμάιερ τόνισε πως οι λαοί της πρώην ΕΣΣΔ θρήνησαν περισσότερα θύματα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από οποιονδήποτε άλλο λαό της υφηλίου, καθώς στις επάλξεις του αγώνα έπεσαν πολλές πολλά εκατομμύρια Σοβιετικοί στρατιώτες.

“Η Ιστορία δεν πρέπει να γίνει όπλο!” τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος.

Στρατιωτικά αποσπάσματα σκότωσαν Εβραίους, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, (ιδιαίτερα στην Ουκρανία σε συνεργασία με τους Ουκρανούς ναζιστές) και διέπραξαν επίσης και άλλα εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού» τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος.

Την εκδήλωση πάντως μποϋκοτάρισε η Ουκρανία και άλλες έξι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που συνεργάζονται πιο στενά με τη Δύση.

Ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία απήχε από την εκδήλωση με το πρόσχημα πως πραγματοποιήθηκε στο Γερμανορωσικό Μουσείο.

«Πρόκειται για προσβολή από την οπτική γωνία των Ουκρανών, ταυτόχρονα πολύ θλιβερή και παράξενη. Επιπλέον, μια από κοινού εκδήλωση με εκπρόσωπο της Ρωσίας λόγω της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία αποκλείεται», έγραψε σε επιστολή του στον διοργανωτή της, τον διευθυντή του Μουσείου.

Το Γραφείο του προέδρου της Γερμανίας εξέφρασε τη λύπη του, αλλά απέρριψε την κριτική για την επιλογή του τόπου διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με το Μουσείο, συνολικά 7 από τους 15 πρεσβευτές των διαδόχων κρατών της Σοβιετικής Ένωσης ακύρωσαν τη συμμετοχή τους, συμπεριλαμβανομένων και των τριών βαλτικών χωρών, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας.

Στις 22 Ιουνίου 1941, περίπου 3,3 εκατομμύρια Γερμανοί στρατιώτες εισέβαλαν στην Σοβιετική Ένωση και πολέμησαν με τον Κόκκινο στρατό. Στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων σκοτώθηκαν πάνω από 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 14 εκατομμυρίων αμάχων και τρία εκατομμύρια Γερμανοί στρατιώτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκη της Ν.Δ. βλέπει στις εκλογές ο Μητσοτάκης

Ενδείξεις υπεξαίρεσης χρήματος και απιστίας σε 40 από τις 100 ΜΚΟ

Ενδιαφερόμενο να ενταχθεί στα BRICS δήλωσε το Καζακστάν

Σουδάν: Δέκα άμαχοι υπήκοοι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό νεκροί από βομβαρδισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα