ΑΘΗΝΑ
20:44
|
05.07.2024
Ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές εκστρατείες με την συγκέντρωση οπαδών του αντιπολιτευόμενου Ρόμπερτ Κοτσαριάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στην κεντρική πλατεία του Γερεβάν, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Ρόμπερτ Κοτσαριάν, καθώς ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Αρμενία.

Armenia turmoil: PM says he's ready for early elections as political  tensions rise | Euronews

Την Πέμπτη, στον ίδιο χώρο, άλλοι τόσοι παρακολούθησαν την ομιλία του απερχόμενου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν ταραχές στην περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές οι πολιτικοί αντίπαλοί του.

Σήμερα, άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και οικογένειες με μικρά παιδιά, κατέβηκαν στους δρόμους, κρατώντας σημαίες της Αρμενίας, της Ρωσίας και του πολιτικού σχηματισμού του 66χρονου Κοτσαριάν, ο οποίος κυβέρνησε την πρώην σοβιετική δημοκρατία από το 1998 μέχρι το 2008.

Ο συνασπισμός «Αρμενία» του οποίου ηγείται συγκεντρώνει ποσοστό 29% στην πρόθεση ψήφου και προηγείται ελαφρά, στις δημοσκοπήσεις, του «Κοινωνικού Συμφώνου», του κόμματος του Πασινιάν.

Η Αρμενία ηττήθηκε στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ πέρσι το φθινόπωρο.

‘Επειτα από μάχες έξι εβδομάδων, στις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 6.000 άνθρωποι, το Γερεβάν αναγκάστηκε να παραχωρήσει σημαντικά εδάφη τα οποία είχε θέσει υπό τον έλεγχό του στον πρώτο πόλεμο, τη δεκαετία του 1990, για τον αυτονομιστικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η ήττα αυτή οδήγησε σε πολιτική κρίση, αναγκάζοντας τον 46χρονο Πασινιάν να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να ανανεώσει τη θητεία του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

 Χαμάς: Απορρίπτει την ανάπτυξη ξένων «ειρηνευτικών» στρατευμάτων στην Λωρίδα της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα