ΑΘΗΝΑ
02:55
|
03.05.2024
Λεπτομέρειες για την υπόθεση της γυναικοκτονίας της Καρολάιν Κράουτς και την ομολογία του γυναικοκτόνου έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λεπτομέρειες για την υπόθεση της γυναικοκτονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς που συγκλόνισε την κοινωνία και την ομολογία του γυναικοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας από τις αστυνομικές αρχές προ ολίγων ωρών.

Ο διευθυντής ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης έκανε λόγο για μία δύσκολη υπόθεση γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία, ενώ τόνισε ότι το σημείο κλειδί ήταν το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έχτισαν μία σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

Από την πλευρά της η διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων Πηνελόπη Μηνιάτη στάθηκε στην πολύωρη, όπως είπε, και ενδελεχή εξερεύνηση της οικίας και του περιβάλλοντα χώρου. Παράλληλα, επισήμανε ότι έγινε εργαστηριακή εξέταση τόσο DNA όσο και από τα λοιπά τμήματα, αναφορικά με τα αποτυπώματα αλλά και το τμήμα φωτογραφικού.

Η ίδια υπογράμμισε ότι ήταν εξαιρετικά χρήσιμη η αξιοποίηση τεχνολογικού υλικού καθώς από τα ψηφιακά πιεστήρια καταγράφηκαν έντονες αναντιστοιχίες με τους ισχυρισμούς του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου.

Ο προϊστάμενος τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί βρήκαν το θύμα νεκρό στο κρεβάτι και τον δράστη δίπλα, ενώ το βρέφος 11 μηνών ήταν πάνω στην 20χρονη Καρολάιν.

«Τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο. Η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Βρέθηκαν τα χέρια του θύματος δεμένα πισθάγκωνα και ο χρόνος θανάτου εντοπίστηκε μεταξύ 04.00 – 05.00.Ένα κρίσιμο εύρημα ότι αυτά τα σημάδια του συζύγου δεν ήταν εμφανώς διακριτά» τόνισε.

«Ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο στο υπόγειο. Ο σκύλος κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Στα εργαστήρια μεταφέρθηκαν αντικείμενα όπως μία κάμερα στο σαλόνι, ένα smartwatch, τα κινητά της γυναίκας και του συζύγου. Ελέγξαμε τον ισχυρισμό του συζύγου με ποιον τρόπο οι δράστες είχαν εισέλθει στο σπίτι. Δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων» συμπλήρωσε ο κ. Χασιώτης.

«Η έρευνα αναγκαστικά έπρεπε να στραφεί στον σύζυγο. Η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων μας έδειξε ενδείξεις για κίνηση αντικειμένων, ειδικά το κινητό του συζύγου, κατά την ώρα που μας είχε πει ότι ήταν δεμένος. Έπρεπε να εξετάσουμε τον σύζυγο. Του θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα. Ισχυρίστηκε ότι ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη για να παραμείνει με το παιδί του. Ισχυρίστηκε ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός» συνέχισε.

«Περιέγραψε τις κινήσεις του, την παραβίαση του χώρου, την αναστάτωση του χώρου, το κρέμασμα του χώρου, την αφαίρεση της κάρτας. Μας είπε ότι ο ίδιος έδεσε τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην άμεση δράση. Έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει τον χώρο για να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία» κατέληξε ο κ. Χασιώτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα