ΑΘΗΝΑ
12:45
|
19.04.2024
Σφοδρή κριτική για την “υπερ-σεξουαλικοποίηση” της ηρωίδας στην ταινία “Iron Man 2” της Marvel.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σκάρλετ Γιόχανσον επέκρινε δριμύτατα την “υπερ-σεξουαλικοποίηση” της ηρωίδας της Black Widow (σ.σ. Μαύρη Χήρα) στην ταινία της Marvel “Iron Man 2”. Η Σκάρλετ Γιόχανσον ερμήνευσε για πρώτη φορά τον ρόλο της Μαύρης Χήρας, γνωστή κι ως Νατάσα Ρομανόφ, το 2010 στο “Iron Man”.

“Θυμάμαι το Iron Man 2 ως κάτι πραγματικά διασκεδαστικό με πολλές ωραίες στιγμές, αλλά ο χαρακτήρας που υποδύθηκα ήταν τόσο σεξουαλικοποιημένος. Ήταν σχεδόν σαν να αναφερόμαστε σε ένα κομμάτι κρέας, σαν να ήταν ιδιοκτησία, κτήμα κάποιου, σαν να ήταν ένα πράγμα”, δήλωσε η Γιόχανσον σε συνέντευξη της στον ιστότοπο Collider.

Από την πρώτη της εμφάνιση το 2010 η Μαύρη Χήρα εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικούς ήρωες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel και τον επόμενο μήνα θα δούμε την Σκάρλετ Γιόχανσον να πρωταγωνιστεί στην πρώτη δική της ταινία ως “Black Widow”.

Αναφερόμενη στην εξέλιξη του χαρακτήρα της ηρωίδας που υποδύεται η Σκάρλετ Γιόχανσον διευκρίνισε: “Ακόμα και ο Τόνι Σταρ (ο ήρωας που υποδυόταν ο Ρόμπερτ Ντάουνινγκ Τζούνιορ) απευθύνεται στη Νατάσα σαν να είναι ένα κομμάτι κρέας και τίποτε παραπάνω. Μπορεί τότε να το εξέλαβα ως κομπλιμέντο, ως μια εκδήλωση θαυμασμού στην εξωτερική μου εμφάνιση, αλλά έχω αλλάξει. Είμαι μητέρα και η ζωή μου είναι διαφορετική. Προφανώς, έχουν περάσει 10 χρόνια και τα πράγματα γενικά έχουν αλλάξει και έχω μια πολύ διαφορετική οπτική για τον εαυτό μου. Ως γυναίκα, είμαι σε διαφορετική φάση της ζωής”.

Η 36χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε στο πόσο διαφορετική είναι η σκηνοθετική ματιά της Κέιτ Σόρτλαντ στην ταινία “Black Widow” ενώ υποστήριξε ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πιο θετικά σήμερα για τις νέες ηθοποιούς μετά το κίνημα #MeToo.

Το “Black Widow” είχε προγραμματιστεί να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάιο του 2020, αλλά δεν κατέστη εφικτό λόγω της πανδημίας. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και δύο ημέρες αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Πηγή: BBC


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Εκδήλωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα