ΑΘΗΝΑ
14:52
|
08.08.2022
Η περιοδεία του Μπλίνκεν ξεκινά από το Βερολίνο όπου θα συμμετάσχει στη Δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξαναφτιάχνει βαλίτσες για την Ευρώπη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν καθώς λίγες μέρες μετά τη σύνοδο του G7 στην Αγγλία, τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και την ρωσο-αμερικανική σύνοδο κορυφής στη Γενεύη, επιστρέφει στη Γηραιά ήπειρο.

Αυτή τη φορά ο Αμερικανός υπουργός σχεδιάζει να μεταβεί σε Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βατικανό, Μπάρι και Ματέρα στη Νότια Ιταλία.

Η περιοδεία του Μπλίνκεν ξεκινά στις 22 οπότε αναχωρεί από την Ουάσιγκτον για το Βερολίνο όπου θα συμμετάσχει μία μέρα μετά (23/6) στη Δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Ο Μπλίνκεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τους Λίβυους ηγέτες στο περιθώριο της διάσκεψης επιδιώκοντας να θέσει τις “ανησυχίες” των ΗΠΑ για τη διαδικασία αποχώρησης των ξένων μισθοφόρων και των τουρκικών στρατευμάτων από το λιβυκό έδαφος στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας του περασμένου Οκτώβρη και των εκκρεμοτήτων μέχρι τη διεξαγωγή των λιβυκών εκλογών στις 24 Δεκέμβρη 2021.

Στις 25 Ιουνίου ο Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Παρίσι για συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του,Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του στην Ευρώπη είναι η Ρώμη όπου ο Μπλίνκεν θα συμπροεδρεύει σε διάσκεψη του “Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους” και στο περιθώριο αυτής της διάσκεψης θα συμμετάσχει σε υπουργική σύνοδο του συνασπισμού για τη Συρία και την “ανθρωπιστική κρίση” στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Μπάρι και τη Ματέρα της νότιας Ιταλίας για να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο της Ομάδας των 20 πιο πλούσιων χωρών (G20).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Ψεύτης» και «επικίνδυνος» ο Μητσοτάκης για τον Ηλιόπουλο

Αλλαγές στον τρόπο καταγραφής των θυμάτων της πανδημίας

Guardian: «Σκάνδαλο υποκλοπών που θυμίζει τις χειρότερες ημέρες της χούντας»

Τουρκική εταιρεία αγοράζει οικόπεδο στην Ουκρανία για να κατασκευάσει εργοστάσιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα