ΑΘΗΝΑ
01:53
|
02.12.2021
Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού του Συμβουλίου. Οι δύο ηγέτες, ανέφερε ο Ερντογάν, συζήτησαν για το μέλλον της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα που οι δύο χώρες δεν θα μπορούσαν τελικά να επιλύσουν.

«Καθώς ισχυροποιούμε τους διαύλους διαλόγου με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα, είμαστε αποφασισμένοι να μεταμορφώσουμε τις όμορφες σχέσεις που έχουμε χτίσει με τον Μπάιντεν στα μέγιστα δυνατά οφέλη για τις χώρες μας. Πιστεύουμε ότι θα επιλύσουμε τα ζήτηματά μας. Πιστεύουμε ότι ανοίξαμε την πόρτα σε μία νέα εποχή με τις ΗΠΑ σε θετική και εποικοδομητική βάση» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφορικά με το ζήτημα των ρωσικών S-400 ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια πρόοδος κατά την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Άγκυρα πρέπει να παρουσιάσει μία απλή λίστα απαιτήσεων για τις ΗΠΑ: να σέβεται την κυριαρχία της χώρας στην πολιτική και την οικονομία και να στηρίζει τη μάχη της Τουρκίας κατά τρομοκρατικών οργανώσεων. Το τελευταίο ίσως δημιουργήσει προσκόμματα για τη «νέα αρχή» στις διμερείς σχέσεις καθώς η Άγκυρα βλέπει τους Κούρδους μαχητές στη Συρία ως τρομοκράτες και οι ΗΠΑ εργάζεται ενεργά μαζί τους και τους στηρίζει.

Στη συνέχεια υπογράμμισε τη σημασία των καλών σχέσεων με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ δύσκολα θα επιβιώσει αν η Άγκυρα αποχωρήσει.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Δημοκρατία στις ΗΠΑ έχει αποτύχει, πιστεύουν οι νεαροί Αμερικανοί

Επ’ αόριστον εκτός CNN ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο

Θεοδωρικάκος: Δεν θα υπάρξει επιείκεια στους επίορκους αστυνομικούς

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση και κόντρα Μητσοτάκη-Πολάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα