ΑΘΗΝΑ
06:03
|
27.07.2024
Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, απείλησε ότι θα στείλει στη φυλακή όσους πολίτες της χώρας του δεν προτίθεται να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid-19
FILE PHOTO: Presidential candidate Rodrigo "Digong" Duterte greets supporters during election campaigning in Malabon, Metro Manila in the Philippines April 27, 2016. REUTERS/Erik De Castro/File Photo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, απείλησε ότι θα στείλει στη φυλακή όσους πολίτες της χώρας του δεν προτίθεται να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid-19, στο πλαίσιο προ-ηχογραφημένης ομιλίας του που προβλήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ (21/6) από τηλεοράσεως.

«Μπορείτε να επιλέξετε: θα κάνετε το εμβόλιο ή θα σας στείλω στη φυλακή», ήταν τα ακριβή λόγια του ηγέτη των Φιλιππινών, ο οποίος έχει επικριθεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν για τις ανορθόδοξες και αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης που ακολουθεί.

Παραδεχόμενος ότι εξοργίζεται «με τους ανόητους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν» ο Duterte στη συνέχεια απείλησε να τους εμβολιάσει «με εμβόλια που προορίζονται για χοίρους».

«Είστε όλοι σας πεισματάρηδες», συμπλήρωσε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, ο οποίος την περίοδο της περυσινής καραντίνας είχε απειλήσει ότι θα πυροβολούνται όσοι παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα.

Οι Φιλιππίνες ξεκίνησαν το πρόγραμμα εμβολιασμού τον Μάρτιο, αλλά υπήρξαν αναφορές για χαμηλή προσέλευση στα διάφορα κέντρα εμβολιασμού της ασιατικής χώρας, αν και εκτιμάται πως υπάρχει πρόβλημα και με την διανομή των εμβολίων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Μέχρι σήμερα, από τον πληθυσμό των περίπου 11 εκατομμυρίων Φιλιππινέζων μόλις το 1,95 τοις εκατό έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του έχει τοποθετηθεί, λέγοντας μέσω των εκπροσώπων του ότι οι χώρες πρέπει να ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid-19, αλλά δεν μπορούν να εξαναγκάσουν τους ανθρώπους εάν αυτοί αρνούνται.

Έως χθες, οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν καταγράψει 1,3 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 23.700 θανάτους, με 56.000 να είναι τα ενεργά κρούσματα.

Πηγές: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Μηνιγγίτιδα Β: Δωρεάν το εμβόλιο για τα παιδιά

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Καθυστερεί την άνοια ανασυνδυασμένο εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα