ΑΘΗΝΑ
18:10
|
04.05.2024
"Χωρίς κρατική βοήθεια, η επέκταση της παραγωγής μικροτσίπ στην Ευρώπη δεν θα είναι εφικτή" τόνισε η Μέρκελ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία θα πρέπει να επενδύσει «τεράστια» ποσά στη βιομηχανία της, εάν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας καθώς η πανδημία υποχωρεί και ο κόσμος περνάει στην “καθαρή” ενέργεια εκτίμησε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ.

Θεωρεί πως η Γερμανία βγαίνει από την κρίση “σχετικά καλά” σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προβλέποντας ότι “κάποιοι τομείς” ενδεχομένως να χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια.

Μιλώντας στην «Ημέρα της Βιομηχανίας» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI), η καγκελάριος παραδέχθηκε ότι στο μέλλον «θα πρέπει να επενδύσουμε τεράστια ποσά» για την στήριξη της βιομηχανίας, ενώ ξεχώρισε την τεχνητή νοημοσύνη, την κβαντική υπολογιστική, την κατασκευή μπαταριών και μικροτσίπ.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν κάποιοι τομείς στους οποίους δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε χωρίς κρατικό χρήμα. Χωρίς κρατική βοήθεια, η επέκταση της παραγωγής μικροτσίπ στην Ευρώπη δεν θα είναι εφικτή» τόνισε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι μετά το σχέδιο διάσωσης και ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, «πρέπει να αναπληρώσουμε την επίδραση της πανδημίας». Τα δημοσιονομικά πρέπει να ξαναμπούν σε τάξη τα επόμενα χρόνια ανέφερε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία, ‘Αρμιν Λάσετ, μιλώντας στην ημερίδα, δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να παραμείνει μεγάλη βιομηχανική χώρα, ακόμη και με τη μετάβαση στην εποχή των μηδενικών εκπομπών καυσαερίων.

«Σε 20 χρόνια θα έχουμε ατσάλι, χημικά, γυαλί, αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά θα είμαστε κλιματικά ουδέτεροι» είπε, υποστηρίζοντας ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αυξήσεις φόρων, αλλά ούτε και για “περικοπές”, επειδή αυτό θα υπονόμευε την προσπάθεια ανάκαμψης.

Επιπλέον εκτίμησε ότι θα πρέπει στο μέλλον να εγκαταλειφθεί η «μέθοδος κορονοϊού», με την παρέμβαση του κράτους κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αγορά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα