ΑΘΗΝΑ
18:40
|
06.02.2023
Από αύριο το πρωί παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον, υπό όρους, τερματισμό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, για εμβολιασμένους και μη, από αύριο στις 5.00 πμ. ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους αλλλά και σε εξωτερικούς εφόσον επικρατεί συνωστισμός.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει τη σύσταση για την κατάργηση της επιβεβλημένης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Ωστόσο η ίδια τόνισε πως η σύσταση αυτή αφορά μόνον δημόσιους ανοικτούς χώρους όπου δεν επικρατεί συνωστισμός.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Ποια είναι η παιδίατρος - λοιμωξιολόγος που  συνόδευσε... | Ελλάδα Ειδήσεις

Καθοριστικοί παράγοντες σε αυτή την εξέλιξη ήταν μεταξύ άλλων ο ζεστός καιρός και ο εμβολιασμός περίπου 7.000.000 ατόμων στην χώρα μας τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και άλλα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Ιουνίου.

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 5.00 πμ. αίρεται ο περιορισμός νυχτερινής κυκλοφορίας και η εξαίρεση των εργαζομένων και των εμβολιασμένων αθλουμένων σε γυμναστήρια.

Επιπλέον,αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι και το πρωτόκολλο που αφορά τις οργανωμένες πλαζ όπου ο νέος μέγιστος αριθμός ορίζεται εκείνος των 120 ατόμων ανά 1000 τ.μ.Σε ανοικτό χώρο δεξιώσεων ο μέγιστος αριθμός ατόμων θα είναι αυτός των 300.

Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι του δημοσίου σε ομάδες αυξημένου κινδύνου (β’ κατηγορία) δύναται να επανέξουν στην εργασία τους ενώ οι εργαζόμενοι δημοσίου σε ομάδες αυξημένου κινδύνου (ομάδα α’) δύναται να επανέλθουν σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό.

Ο Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι “δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα” που θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία.

Σε σχέση με την άρση του περιορισμού στη κυκλοφορία των πολιτών μετά τη 1.30 πμ., αυτή φαίνεται πως θα αρθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα