ΑΘΗΝΑ
13:59
|
23.04.2024
Έπεσαν οι μάσκες...μάλλον για να ξαναφορεθούν πιθανώς μέσα στις επόμενες μέρες τουλάχιστον σε εσωτερικούς χώρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβάλλονται τουλάχιστον ως τα τέλη Ιούλη τα αρχικά σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για άνοιγμα των συνόρων στους ξένους (πλήρως εμβολιασμένους) τουρίστες την 1η Ιούλη.

Βασική αιτία θεωρείται η ανησυχία που προκαλεί στις ισραηλινές υγειονομικές αρχές η καταγραφή επιβεβαιωμένων πολλών δεκάδων κρουσμάτων της τέταρτης μετάλλαξης του κορονοϊού (“ινδική μετάλλαξη”) κυρίως μεταξύ δεκάδων μαθητών δημοτικού στην πόλη Μπινιαμίνα, που παρατηρήθηκαν κυρίως έπειτα από την επιστροφή στη χώρα χιλιάδων Ισραηλινών τουριστών από το εξωτερικό δίχως ελέγχους για πιθανή μόλυνσή τους από τους κορονοϊούς.

Μόνον την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 110 κρούσματα της “ινδικής” μετάλλαξης του ιού γεγονός που έκανε τον νέο πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ να μεταβεί στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, μαζί με την υπουργό Συγκοινωνιών και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, και να προειδοποιήσει με πιθανή επαναφορά της χρήσης μάσκας (τουλάχιστον…) σε εσωτερικούς χώρους εάν συνεχιστεί η καταγραφή τουλάχιστον 100 κρουσμάτων ημερησίως για μία βδομάδα. Επιπλέον ο Μπένετ παρότρυνε τους γονείς εφήβων ηλικίας έως 15 ετών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, απειλώντας τους σε αντίθετη περίπτωση με “τσουχτερά” πρόστιμα.

Travelers at Ben-Gurion International Airport near Tel Aviv on June 21, 2021. (FLASH90)

Ως εκ τούτου οι ξένοι εμβολιασμένοι τουρίστες θα πρέπει να αναμένουν τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ τις τελευταίες βδομάδες του Ιούλη, προκειμένου να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους για το εάν θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα