ΑΘΗΝΑ
11:37
|
19.04.2024
Η διοίκηση ενός εκ των μεγαλύτερων νοσοκομείων στο Χιούστον απέλυσε 153 εργαζόμενους που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απόλυση ή αναγκαστική παραίτηση επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού covid-19 υποχρεώθηκαν πριν λίγες μέρες πάνω από 150 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Houston Methodist που είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Τέξας.

Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα εεκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου προσθέτοντας πως η διοίκηση του νοσοκομείου είχε δώσει προθεσμία έως τις 7 Ιουνίου στα μέλη του προσωπικού του για να δηλώσουν τον εμβολιασμό τους, έστω με μια πρώτη δόση. Ένα εσωτερικό σημείωμα επιβεβαίωνε πως οι αρνητές θα έμπαιναν σε κατάσταση “διαθεσιμότητας” για δύο εβδομάδες, μέχρι να απολυθούν.

«Οι εργαζόμενοι που συμμορφώθηκαν (στην οδηγία) κατά τη διάρκεια της περιόδου αναστολής επέστρεψαν στην εργασία τους την ημέρα μετά τη συμμόρφωσή τους» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Δεκάδες από τους 153 εργαζόμενους που υποχρεώθηκαν σε παραίτηση ή απολύθηκαν δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Κατάθεσαν μήνυση σε βάρος του νοσοκομείου, κρίνοντας πως είναι παράνομη η υποχρέωση εμβολιασμού, διότι τα εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές παρά μόνο στο πλαίσιο μιας διαδικασίας επείγουσας χρήσης.

Η μήνυση ωστόσο απορρίφθηκε από την δικαστή Λιν Χιουζ που εκτίμησε ότι η ασφάλεια των εμβολίων δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η δικαστής αποδοκίμασε, επίσης, τη σύγκριση που έκανε μια ενάγουσα σε σχέση με “ανθρώπινα ιατρικά πειραματόζωα” σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα