ΑΘΗΝΑ
14:07
|
31.07.2021
Η Ελβετία θα επιτρέψει μεγάλες συναυλίες ή αθλητικές διοργανώσεις με περισσότερους από 10.000 θεατές από το Σάββατο για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελβετία θα επιτρέψει μεγάλες συναυλίες ή αθλητικές διοργανώσεις με περισσότερους από 10.000 θεατές από το Σάββατο, υπό την προϋπόθεση ότι οι παρευρισκόμενοι θα επιδεικνύουν τα λεγόμενα πιστοποιητικά Covid που πιστοποιούν ότι έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 ή έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορονοϊό.

Το σχέδιο, που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση, θέτει την Ελβετία στην εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επιστροφή στην ομαλότητα και ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του ήπιου λοκντάουν της χώρας, σε μια προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα στην προστασία από την πανδημία και την ανάγκη επανόδου στην οικονομική κανονικότητα.

Έτσι, δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των καθήμενων σε εστιατόρια ενώ θα μπορούν να ξανανοίξουν οι ντίσκο και τα dance clubs, αν και η είσοδος θα περιορίζεται σε αυτούς που έχουν πιστοποιητικά Covid-19.

«Όπως σε όλες τις εγκαταστάσεις όπου η πρόσβαση περιορίζεται σε πρόσωπα με πιστοποιητικό Covid-19, δεν υπάρχει υποχρέωση για μάσκα», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Για εκδηλώσεις όπου δεν απαιτείται πιστοποιητικό Covid, ο αριθμός των παρευρισκόμενων θα περιορίζεται σε 1.000 άτομα όταν υπάρχουν θέσεις καθήμενων, ή σε 250 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 500 σε εξωτερικούς εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για καθίσματα.

Το σχέδιο «ανοίγματος» της Ελβετίας επισπεύδει την εφαρμογή προηγούμενων προτάσεων που προέβλεπαν ότι θα επιτρέπονται εκδηλώσεις με 5.000 άτομα τον Ιούλιο και 10.000 άτομα από τις 20 Αυγούστου.

Από το Σάββατο, η Ελβετία θα χαλαρώσει επίσης τα ταξίδια από ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ, την Αλβανία και τη Σερβία, με στόχο να βοηθηθεί ο τουριστικός κλάδος που έχει πληγεί από την πανδημία, καθώς ξεκινά η θερινή ταξιδιωτική περίοδος. Τα υγειονομικά μέτρα στα σύνορα θα επικεντρώνονται μόνο σε εκείνες τις χώρες όπου εξαπλώνονται τα παραλλαγμένα στελέχη που προκαλούν ανησυχία.

Το περισσότερο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, κερδίζει έδαφος και αναμένεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλα κράτη να είναι το κυρίαρχο στέλεχος τους επόμενους μήνες.

«Οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες…μπορούν να εισέλθουν χωρίς την υποχρέωση να υποβληθούν σε τεστ ή να μπουν σε καραντίνα, αρκεί να είναι βέβαιο ότι ο εμβολιασμός προσφέρει καλή προστασία», ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ και να μένουν σε καραντίνα.

Πάνω από 700.000 άτομα στην Ελβετία και στο Λιχτενστάιν έχουν προσβληθεί από Covid-19 και περισσότεροι από 10.000 έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα υγειονομικά στοιχεία.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι

ΚΚΕ: H κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

ΚΙΝΑΛ: Αυξήσεις σε βασικά προϊόντα εξανεμίζουν την αύξηση-κοροϊδία των 13 ευρώ μικτά το μήνα

Τυνησία: Ο πρόεδρος Σάγεντ δηλώνει ότι δεν θα μετατραπεί σε δικτάτορα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα