ΑΘΗΝΑ
03:05
|
02.12.2021
Το 90% των νέων κρουσμάτων που έχουν μολυνθεί από την νόσο Covid-19 στη Μόσχα σχετίζεται με την μετάλλαξη Δέλτα, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 90% των νέων κρουσμάτων που έχουν μολυνθεί από την νόσο Covid-19 στη Μόσχα σχετίζεται με την μετάλλαξη Δέλτα, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (23/6), ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε ότι «η διείσδυση αυτής μετάλλαξης του κορονοϊού άρχισε τον Απρίλιο, συνέχισε να εξαπλώνεται τον Μάιο και κορυφώθηκε τώρα σε μαζική κλίμακα». «Αυτό εξηγεί πολλά πράγματα, τον τεράστιο αριθμό του ποσοστού των νέων ανθρώπων, οι οποίοι νοσούν, το ότι το 20-30% των ανθρώπων που νοσούν πολύ βαριά, βρίσκονται στην εντατική, την άυξηση των θανάτων, κτλ», είπε.

Ο δήμαρχος της Μόσχας απέφυγε να κάνει τις οποιεσδήποτε προβλέψεις, λέγοντας ότι «κατά την άποψη μου η κατάσταση θα είναι δύσκολη, γενικά ούτε πρέπει να χαλαρώσουμε, ούτε να κάνουμε τις οποίες αισιόδοξες προγνώσεις».

Ο Σομπιάνιν δήλωσε ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί «στα όρια του μετά την έξαρση των νέων κρουσμάτων, εξαιτίας της οποίας επιβλήθηκαν πιο αυστηροί περιορισμοί στη ρωσική πρωτεύουσα με τους 13 εκατομμύρια κατοίκους.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, σύμφωνα με τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Bell, η ινδική μετάλλαξη μπορεί να μην είχε τόσο σημαντικές επιπτώσεις στους Ρώσους πολίτες αν το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ρωσίας ήταν πιο πετυχημένο. Παρόλο που η Ρωσία ήταν η πρώτη που παρουσίασε ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, οι Ρώσοι εδώ και καιρό δείχνουν την απροθυμία τους να εμβολιαστούν.

Γιατί δεν εμβολιάζονται οι Ρώσοι

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 16,1 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Ο αριθμός αντιστοιχεί περίπου στο 11% του πληθυσμού, ποσοστό δηλαδή χαμηλότερο από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα πλην της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κινείται στο 37%.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Τρίτη (22/6), σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός θανάτων που σημειώθηκαν στη Ρωσία από τις 11 Φεβρουαρίου 2021, με 16.715 νέα κρούσματα και 546 θανάτους.

Πηγή: TASS, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Καλιφόρνια το πρώτο κρούσμα της «Όμικρον» στις ΗΠΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Στοιβαγμένα σε ράντζα τα ύποπτα κρούσματα στα νοσοκομεία

Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Αυστρία: Ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ – Διαλέγουν ποιους θα διασωληνώσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα