ΑΘΗΝΑ
05:46
|
19.04.2024
Είναι πρόκληση, λέει το ΚΚΕ, να λανσάρει η κυβέρνηση σαν...“θετικό” και “καινοτόμο” το τζογάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτά που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σαν “καινούριες μεταρρυθμίσεις” στο ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι παρά όλα τα χρεοκοπημένα επιχειρήματα για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης τόνισε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “πρόκληση” να εμφανίζει η κυβέρνηση σαν “θετικό” και “καινοτόμο” το “τζογάρισμα των εισφορών” των εργαζομένων, που καθιστά “επισφαλή” τα ασφαλιστικά δικαιώματα και την ίδια τη σύνταξη, την οποία άλλωστε δεν την εγγυώνται οι ασφαλιστικές εταιρίες. Και συνεχίζει:

Οι εργαζόμενοι δεν είναι λωτοφάγοι να ξεχνάνε πώς τα προηγούμενα χρόνια μεγαθήρια της ιδιωτικής ασφάλισης, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, κατέρρευσαν, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζομένους.

Οι νέοι εργαζόμενοι, που πρόσφατα με τον νόμο-έκτρωμα για τα εργασιακά έμαθαν από την κυβέρνηση πως η “προστασία της εργασίας” σημαίνει 10ωρα, εντατικοποίηση και απλήρωτες ώρες δουλειάς, καλούνται τώρα να μάθουν πως η ασφάλιση τους θα είναι “επένδυση” και “ατομικό ρίσκο”, αλλά και ότι οι ίδιοι θα χαρακτηρίζονται “επενδυτές” που θα τζογάρουν σε χρηματιστηριακές λοταρίες τους κόπους της ζωής τους.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με χαμηλούς μισθούς και βρίσκονται κατά χιλιάδες στην ανεργία και στα κακοπληρώμενα, ολιγόμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο “ατομικός κουμπαράς” είναι χωρίς πάτο. Η αναλογική σύνταξη που συμπληρώνει την εθνική ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ψίχουλα, ενώ οι παροχές υγείας και πρόνοιας θα είναι στο “ελάχιστο”.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ καταλήγει επισημαίνοντας αφενός πως η εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ θα αποδειχθεί για τον λαό μας “το νέο υπερμνημόνιο” και προβλέποντας αφετέρου πως οι εργαζόμενοι “θα δώσουν αποφασιστική απάντηση και στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα