ΑΘΗΝΑ
09:26
|
04.05.2024
Αντιμέτωπος με σκουπίδια και μπάζα ήρθε τη Δευτέρα ο Νορβηγός πρέσβης στην Αθήνα, φθάνοντας στο λιμάνι της Δήλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάπληξη και έντονη ενόχληση προκάλεσε στον Νορβηγό πρέσβη στην Ελλάδα, Φρόντε Όβερλαντ Άντερσεν, το θέαμα που αντίκρυσε επισκεπτόμενος το ιερό νησί της Δήλου.

Μοναδικό στον κόσμο: Το ακατοίκητο ελληνικό νησί δίπλα στη Μύκονο που είναι  γεμάτο αρχαίους θησαυρούς – GreekZone

Αντί για τις περίφημες αρχαιότητες ο Νορβηγός διπλωμάτης φθάνοντας τη Δευτέρα το πρωί στο νησί αντίκρυσε μπάζα, χαλασμένα ηλεκτρικά είδη, μπετονιέρες και σκουπίδια.

Το γεγονός του προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια κάνοντάς τον να αναρτήσει σχετικό μήνυμα στο Τουίτερ.

“Ποιος είναι υπεύθυνος για το λιμάνι της Δήλου; Αυτό είναι το θέμαα που αντικρύζουν οι επισκέπτες…”έγραψε ο Νορβηγός πρέσβης

Η ανάρτηση του πρέσβη φαίνεται πως προκάλεσε τα αντανακλαστικά του δήμου Μυκόνου (στο οποίο υπάγεται το νησί) και άλλων αρμόδιων αξιωματούχων που επικοινώνησαν μαζί του δίνοντάς του εξηγήσεις.

Έτσι, λίγη ώρα αργότερα, ανάρτησε άλλο μήνυμα,σχετικά καθησυχαστικό.

«Η Ελλάδα ανταποκρίνεται με επιτυχία. Μόλις έλαβα τηλεφώνημα που με ενημέρωσε για τη Δήλο. Είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας στο νησί και το λιμάνι θα δείχνει και πάλι καλά ως το τέλος της εβδομάδας! Επίσης έμαθα ότι υπάρχουν ενδιαφέροντα σχέδια που θα ανακοινωθούν σύντομα για την ανάπτυξη του χώρου της Δήλου».

Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν τα σκουπίδια θα φύγουν όντως από το λιμάνι της Δήλου μέσα στις επόμενες λίγες μέρες.

Η εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου αλλά και του μεγαλύτερου μέρους του νησιού από το υπουργείο Πολιτισμού και άλλες αρμόδιες αρχές είναι πολυετής.

Πριν μερικά χρόνια, η εφημερίδα Δημοκρατία είχε φιλοξενήσει δισέλιδο ρεπορτάζ με φωτογραφίες που κατέγραφαν εικόνες πλήρους εγκατάλειψης…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα