ΑΘΗΝΑ
13:09
|
31.07.2021
Ο επικεφαλής του CHP δεν διστάζει να παίξει το χαρτί της ξενοφοβίας, υποσχόμενος την απέλαση των περίπου 4 εκ. Σύριων από την Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023 ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) δεν διστάζει να παίξει το χαρτί της ξενοφοβίας, υποσχόμενος την απέλαση των περίπου 4 εκατομμυρίων Σύριων -προσφύγων και μεταναστών- από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο Kεμάλ Κιλιντσάρογλου, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (23/6) ότι σε περίπτωση που το κόμμα του ανέλθει στην εξουσία θα δρομολογήσει την επιστροφή όλων των Σύριων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία στην χώρα καταγωγής τους.

«Με την άδεια του Αλλάχ και την εκτίμηση του έθνους, όταν φτάσουμε στην εξουσία, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε είναι να στείλουμε αδελφούς Σύριους (που ζουν στην Τουρκία) πίσω στη Συρία» ήταν τα ακριβή λόγια του Κιλιντσάρογλου.

Μάλιστα ο ηγέτης του CHP δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει την απέλαση, δίχως να μπει σε λεπτομέρειες.

Καταλήγοντας, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποσχέθηκε πως «αν το κόμμα του κυβερνήσει θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και κατ’ επέκταση στη Συρία».

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκάνδαλα, πανδημία και λαϊκή αγανάκτηση επιταχύνουν την αποκαθήλωση του Μπολσονάρου

Περού: Δημοψήφισμα για Νέο Σύνταγμα εξήγγειλε ο Πέδρο Καστίγιο

Πιέσεις Τραμπ για ανατροπή του αποτελέσματος στις εκλογές του Νοέμβρη

Το Ιράν βλέπει πίσω από την επίθεση στο τάνκερ το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα