ΑΘΗΝΑ
17:52
|
25.04.2024
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας παραδέχθηκε τι ενήργησε λανθασμένα σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία έκανε λόγο για «μακεδονική εθνική ποδοσφαίρου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, παραδέχθηκε πως ενήργησε λανθασμένα σε ανάρτησή του στο Twitter προ ολίγων ημερών, στην οποία έκανε λόγο για «μακεδονική εθνική ποδοσφαίρου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάεφ, θέλοντας να κλείσει το θέμα, επανήλθε σήμερα Τετάρτη (23/6), δηλώνοντας -στο πλαίσιο του 1ου Οικονομικού Φόρουμ των Σκοπίων, το οποίο διοργανώνεται από το Φόρουμ των Δελφών- τον απόλυτο σεβασμό του στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Πάντα στέλνω μηνύματα φιλίας, διότι πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επιτύχαμε με τον αγαπητό μου φίλο Αλέξη Τσίπρα, έφερε οφέλη και στις δύο πλευρές. Είμαι ο πρώτος που σέβεται και εφαρμόζει τη Συμφωνία. Όμως, μερικές φορές γίνονται και λάθη. Είμαι 46 ετών και είναι φυσιολογικό, κάτι που επαναλαμβάνεις τόσα χρόνια να σου…ξεφύγει και στο γράψιμο» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με την επίμαχη ανάρτησή του και τις αντιδράσεις στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως η ανάρτηση του κ. Ζάεφ στάθηκε αφορμή ώστε η ελληνική κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της έναντι της Βόρειας Μακεδονίας με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, να δίνει τον τόνο καταλογίζοντας «διχαστική ρητορική» στον πρωθυπουργό της γείτονας χώρας και βουλευτές της ΝΔ να καλούν σε αναβολή της κύρωσης των πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα