ΑΘΗΝΑ
21:43
|
03.12.2021
Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυθεί τα συμφέροντα του λαού τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

”Οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή…Ενισχύουμε τον καθημερινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ επιδιώκοντας την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων τόσο της περιόδου των μνημονίων όσο και μετά. Επιδιώκουμε τη μείωση εργάσιμου χρόνου, τον καθορισμό σταθερού ωραρίου και αργιών…Σταθερή δουλειά για όλες και όλους” τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την κεντρική του ομιλία που εκφώνησε στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ παραμένει σταθερά σε θέση σύγκρουσης με τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί με τη δράση και την οργάνωσή του τα συμφέροντα του λαού , “πολύ περισσότερο σε συνθήκες με χαρακτηριστικά πολιτικής κρίσης” ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα υπάρχουν αρκετές λαϊκές δυνάμεις, εργαζόμενοι, αγρότες, επιστήμονες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες που προβληματίζονται ολοένα και περισσότερο και για την πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Άσκησε κριτική στις πολιτικές όχι μόνον της κυβέρνησης Ν.Δ. αλλά και σε αντιπολιτευόμενα κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 λέγοντας πως προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον λαό σε λογικές “ηττοπάθειας” και “συμβιβασμών”.

Αναφέρθηκε νωρίτερα στους κινδύνους που ελλοχεύει η σημερινή κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο σημειώνοντας πως η Τουρκία κάθε άλλο παρά απομονωμένη είναι καθώς είναι μέλος του G 20 και διατηρεί βάσεις στο εξωτερικό και έχει δυνάμεις κατοχής σε Κύπρο, Συρία, Ιράκ,Λιβύη και βάσεις στο εξωτερικό όπως το Κατάρ και η Αλβανία.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους διαβεβαίωσε ότι “το ΚΚΕ θα τα καταφέρει σε πείσμα όλων όσοι το πολεμάνε λυσσασμένα χρόνια τώρα!” Και συνέχισε:

Το ΚΚΕ έχει πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που έχει να αντιμετωπίσει αλλά έχει και την ατσάλινη θέληση όλων των κομμουνιστών, των μελών, των κομματικών ομάδων στο κίνημα, της ΚΝΕ…

Αναφερόμενος στο σχέδιο ανάπτυξης και διεύρυνσης του κόμματος με ιδεολογική ενίσχυση όλου του δυναμικού του τόνισε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε τύπο νέων,απρόβλεπτων εξελίξεων. “Προχωράμε με αισιοδοξία στον 21ο αιώνα. Το φάντασμα του κομμουνισμού που έκανε την εμφάνισή του τον 19ο αιώνα θα στοιχειώνει για πάντα τα όνειρα των εκμεταλλευτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ο εφιάλτης τους αυτός δεν πρέπει να μείνει μόνον στα όνειρά τους. Μπορεί να γίνει πράξη!” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ας γίνετε εσείς ο νους, η καρδιά, ο οργανωτής της εργατικής πάλης. Ζήτω το ΚΚΕ!” κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους χιλιάδες συνέδρους και μέλη του κόμματος.

Αμέσως μετά την κεντρική ομιλία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ έγινε αναφορά σε στελέχη και μέλη του κόμματος που έφυγαν μέσα στο χρόνο που μεσολάβησε από το 20ο στο 21ο συνέδριο μεταξύ των οποίων ήταν μέλη και πρώην μέλη της ΚΕ, όπως ο Μάκης Μαίλης, Βαγγέλης Μπούτας,Καίτη Φειδάκη, Γιώργος Μωραίτης, Βέρα Νικολαϊδου, Κώστας Μαραγκουδάκης, κ.α.

Ακολούθως τηρήθηκε στη μνήμη τους ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συναυλία με τίτλο: “Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει” που είναι δανεισμένος από «Το τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ και εκφράζει την αλήθεια ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά.

Το σενάριο της συναυλίας διατρέχει τον στίχο «Η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως».

Αύριο ξεκινούν οι εργασίες του 21ου συνεδρίου

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις 9.00 π.μ οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου θα συνεχιστούν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Τα θέματα του Συνεδρίου με βάση το καταστατικό του κόμματος είναι τα εξής:

  • Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ο προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο.
  • Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Στο 21ο Συνέδριο θσ τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας εξαιτίας της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξοπλιστική συμφωνία «μαμούθ» Γαλλίας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

ΗΠΑ- Ρωσία -Κίνα: Η πιθανότητα ενός μεγάλου «σπονδυλωτού» πολέμου

Με νομικά τερτίπια κλείνουν τον δρόμο στην αποφυλάκιση Κουφοντίνα

Προς έκδοση Βρετανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα