ΑΘΗΝΑ
22:29
|
19.04.2024
Ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε τα βρώμικα παιχνίδια της κυβέρνησης Ερντογάν με τους τζιχαντιστές και το σχέδιο "τουρκοποίησης" της βόρειας Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H κλοπή του συριακού πετρελαίου και του φυσικού αερίου από το “Ισλαμικό Κράτος” (ISIS) διευθύνονταν προσωπικά από το γιο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν δήλωσε ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών (πρώην πρέσβης της χώρας του στον ΟΗΕ), Μπασάρ Τζααφάρι μιλώντας στο τουρκικό παράρτημα του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Ντόιτσε Βέλλε.

«Οι δηλώσεις του κ. Σεντάτ Πεκέρ σχετικά με τη εμπλοκλή του καθεστώτος Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς του, στην κλοπή πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυκτού πλούτου και σιτηρών είναι αληθείς. Όλοι γνωρίζουμε για την κλοπή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας, ακόμη και από τον ISIS, το 2015-2016, και ότι την υπόθεση διαχειριζόταν προσωπικά ο γιος του Ερντογάν» ανέφερε επί λέξει ο Σύρος διπλωμάτης.

Ο Τζααφάρι τόνισε επίσης ότι ένας πράκτορας της τουρκικής ΜΙΤ με το όνομα “Αλ Κασάρ” χρησιμοποίησε φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία για να μεταφέρει 2 λίτρα από το δηλητηριώδες αέριο σαρίν στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα.

Ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η μεταφορά του Σαρίν έγινε από τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη το 2013 και ότι ο “Αλ Κασάρ” το πέρασε συνοδεία Τούρκων πρακτόρων στη Συρία.  

Όπως είπε, το αέριο χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Σύρων στρατιωτών και αμάχων στο Χαλέπι αλλά τότε κατηγορήθηκε η συριακή κυβέρνηση για χημική επίθεση.

«Αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές» είπε ο Τζααφάρι καταγγέλλοντας την Άγκυρα ότι εφαρμόζει «πολιτική τουρκοποίησης» στη βόρεια Συρία. 

«Η διαδικασία τουρκοποίησης έχει γίνει απαράδεκτη. Το νόμισμα που κυκλοφορεί στην περιοχή είναι η τουρκική λίρα. Στα σχολεία αντί της σημαίας της Συρίας, υπάρχει τουρκική σημαία, η αλλαγή των ονομάτων των δρόμων και των πλατειών, η κλοπή των υλικών για χρήση στην κλωστοϋφαντουργία και η μεταφορά τους στην Τουρκία δεν είναι ανεκτή πλέον» δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα