ΑΘΗΝΑ
13:22
|
25.04.2024
Η εγκατάσταση αμερικανικών αντιπυραυλικών συστημάτων σε Πολωνία και Ρουμανία διαταρράσουν την "στρατηγική σταθερότητα" στην ευρύτερη περιοχή...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ανησυχία για τα γνωστά σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν βαλλιστικά αντιπυραυλικά συστήματα σε Πολωνία και Ρουμανία εξέφρασε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Εικόνα

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο 66χρονος διπλωμάτης εκτίμησε ότι τέτοιες κινήσεις διαταράσσουν την “στρατηγική σταθερότητα” αρνούμενος να πιστέψει τις προφάσεις ΝΑΤΟϊκών και Αμερικανών αξιωματούχων πως απώτερος στόχος αυτών των σχεδίων είναι η αντιμετώπιση “πυραυλικής απειλής από το Ιράν”.

“Κατά τις εκτιμήσεις μας, αυτές οι δύο εγκαταστάσεις (αμερικανικών βαλλιστικών συστημάτων) σε Πολωνία και Ρουμανία μαζί με άλλα οπλικά συστήματα και ναυτικές δυνάμεις που έχουν αναπτύξει στην περιοχή οι Αμερικανοί στη ναυτική βάση Rota της Ισπανίας είναι ικανά να αναχαιτίσουν πυραύλους. Όμως θα τονίσω και πάλι πως αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλεί την ανησυχία μας”. Και πρόσθεσε:

“Οταν μιλάμε για νέα εξίσωση στρατηγικής σταθερότητας, αυτό το στοιχείο θα συνυπολογιστεί για τον καθορισμό της στάσης μας”.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι το Πεντάγωνο ξεκίνησε την ανάπτυξη τμημάτων του αντιβαλλιστικού συστήματος Aegis Ashore κοντά στην πολωνική κοινότητα Ρεντζίκοβο πριν καν ολοκληρωθούν κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή.

Aegis Ashore | Missile Threat
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα